מחשבות טורדניות וחרדה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

12/05/2014 | 15:43 | מאת: נטלי

אני כבר ממש מבולבלת!!!! אני סובלת ממחשבות טורדניות ומציקות שבעקבותיהן מופיעה חרדה קשה. אני קוראת המון באינטרנט ובחלק מהמקומות אומרים שצריך דווקא להעצים את החרדה, כן להתמודד עם המחשבות הטורדניות, לא לברוח מהן, להפוך כל מחשבה שלילית לחיובית. ובחלק מהמקומות אומרים ההפך, שכל פעם שאני מזהה מחשבה שלילית להגיד לעצמי עצרי מגיעה מחשבה שלילית ושאני לא מתייחסת אלייה ושהיא בכלל לא נכונה ולא אמיתית ושאני זאת ששולטת במחשבות שלי ופשוט לנסות לא לחשוב עלייה ולא לפחד ממנה. כרגע אני עושה מה שנראה לי הכי נכון, גם אומרת לעצמי סטופ מגיעה מחשבה שלילית ומנסה לא לפחד ממנה וגם מנסה לשנות את המחשבה השלילית למחשבה מתקנת. אז מה באמת הפתרון והטיפול הנכון למחשבות טורדניות וחרדה?

נטלי. נטייה למחשבות אובססיביות עלולה שלא להיפסק רק על ידי סבא זמן והחלטות אישיות שלך, טובות ככל שתהיינה. ולכן, הטיפול הנכון לבעייתך, הוא לפנות לטיפול.. פסיכולוגי מתאים. את גם צודקת בהתרשמותך שיש גישות והמלצות טיפוליות הנראות כמנוגדות הצפה וחשיפה לעומת הסחה והקהיה, למשל ועוד.. בטיפול מתאים , הפסיכולוג המטפל אמור להתאים ולהקנות לך הכלים המתאימים לבעייתך באופן אישי וספציפי וכן אף לשלב ביניהם.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה