חרדת בחינות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

03/05/2014 | 01:37 | מאת: ספיר

שלום, אני נערה בת 17, שכרגע עוברת תקופה קשה של בגרויות בכיתה י'א. אתן לך רקע: מגיל צעיר התחילו לי התקפי חרדה חזקים עם קשיים בנשימה,רעידות.. השנה זה פחת. לפני כיומיים עברתי בגרות, הוגשתי עם ציון 97 לבגרות. ובכל זאת, רעדתי נורא, כאב לי הראש, לא הייתי מרוכזת וכל מה שחשבתי הוא שאני חייבת לצאת מהכיתה.. הרגשתי עצבנית ומתוסכלת וכבר לא יכולתי, וזה המשיך גם כשיצאתי מהבחינה, הרגשתי כאבים והמשכתי לרעוד כיאלו אני ממשיכה תמבחן. ביום ראשון יש לי מתכונת, ואני מרגישה שאני לא מסוגלת להתמודד עם זה!! אני מפחדת שיבוא לי התקף ושאני אכשל. ועוד במקצוע שהוא אהוב עלי, זה פשוט הרגשת כישלון ובושה בשביל עצמי.. חשוב לציין כי אני לא בשלה עם החומר, לא היה לי זמן להתחיל ללמוד, היה לי בגרות. התחלתי היום, שאומר שאני לומדת סה'כ יומיים.. שזה בשבילי לא מספיק! אני מתוסכלת, בבקשה.. יש לך עצות איך להירגע במהלך מבחן? חוץ מנשימות כי זה לא עוזר לי.. תודה מראש..

ספיר תוכלי לנסות ולהעזר באתר המעולה של דר ברוך אליצור (חפשי בגוגל) וכן בטיפים לגולשים שבתחתית עמוד זה מימין. ויחד עם זאת ועל פי תיאורך סביר שטוב תעשי אם תפני לסיוע מקצועי של פסיכולוג קליני מתאים. (במסגרת קופח, או באופן פרטי). להערכתי, כבר לאחר מספר מועט יחסית של פגישות תוכלי לחוש הקלה ושיפור ניכרים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה