תופעה גופנית

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

24/02/2014 | 07:42 | מאת: רמי

אני טיפוס עם איפיון ציקלי הבעיות מופיעות בדרך כלל כאשר אני חש סוג של איום חיצוני לוא דוווקא עימות עם מצב בו אני נדרש לאיפוק! שאיני יכןל לשלם את המחיר של אמירה של הדברים כמו שהם! במסגרת עבודתי יש מצב כזה. הבעיה שכאשר זה קורה אני מתפקד בהתחלה מצוין אבל מיד בהמשך אני מקבל כאב עמוק בבטן! ושום דבר לא עוזר. זה די מנטרל אותי. אציין שאני ישיר עצמאי כושר הבעה טוב! אני איני מבין מדוע מצב של איפוק בביטוי שיש בו כלי חשוב בהבנתי מהווה קושי עבורי עם תגובה כזו גופנית? האם כדאי לללכת לאפיק המנעות ממצבים כאלה כבחירה שהם לא כל יום קורה פעם בחצי שנה, לבין השקעה בהתמודדות וכניסה לעומק ? עד היום ההמנעות ממצבים דומים עזרה יותר אלא שכאשר זה קורה זה אקוטי. הבעיה שלא תמיד יש שליטה על המצבים.

רמי שאלתך, מעניינת וחשובה. לכאורה, כאנשים בוגרים ומתורבתים, אנו מצווים ומצופים, לעתים די קרובות, לאיפוק רגשי והתנהגותי. מאידך איפוק יתר עלול לגרום לנו לתחושות קשות של מתח פנימי וכמו במקרה שלך גם אולי לסימפטומים גופניים. בפשטנות, המתבקשת ממגבלות הכתיבה בפורום.. החכמה היא למצוא את האיזון הראוי בין האיפוק לבין הביטוי הראוי. ובעיקר, להבחין בין "פורקן רגשי", העלול "לסבך" העניינים, לבין הבעה רגשית" העשויה להיות מתאימה וחלופה ראויה לפורקן רגשי כשהוא לא אפשרי או מתאים. בכל מקרה, אם אתה מתקשה בכך או שהגריה הרגשית שלך שכיחה ועוצמתית מידי, מן הראוי שתסתייע בייעוץ פסיכולוגי מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה