תסמיני חרדה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

05/01/2014 | 15:43 | מאת: רונן

שלום רב, אני בן 28,כבר שנה וחצי במעקב של המטולוג עקב הגדלה של בלוטות לימפה. אציין שאני מתפקד כראי, יש תאבון, אני מתאמן נראה טוב:) עובד ולומד ודי מצליח בכל מה שאני עושה.. הכל התחיל לאחר זיהום, שנראה שהיו בטוחים תחילה שהוא כתוצאה של לימפומה. עברתי 2 ניתוחים לצורך ביופסיה וגם FNA בביקורת האחרונה - לא נמצאו שום תאים ממאירים. בקרוב אצטרך לחזור לבדיקה התקופתית. אני מאמין שישלחו אותי לFNA שוב פעם - מה שמוביל אותי לחשש לניתוח נוסף עם צלקת באמצע הצוואר וכן גם מלימפומה. שמתי לב שתמיד שלקראת הבדיקות עד חודש וחצי לאחר הביופסיה אני חש באוזן, בפה(מעלל הלשון) ובאף, מין הרגשה מוזרה כאילו הם העלו במשקל, כאילו מישהו שם של משקולת - זה בא והלך, וגם נשיכה של הלשון בזמן שינה, לעולם לא חשתי את "התסמינים" האלה לפני כל הסיפור או שבין הביקורות. האם אני יכול לייחס את התחושות לחרדה? האם אוכל לקבל המלצה על התמודדות חוץ מהדחקה? האם יש משהוא שאוכל לעשות כנגד נשיכה של לשון באמצע השינה? בברכה,

רונן חרדה יכולה לגרום למגוון רחב של תגובות פסיכוסומטיות. ביניהן אולי גם אילו המתוארות על ידך ובעיקר בשל מודעותך ומיקוד הקשב שלך, לסימפטומים אפשריים, הרלבנטיים למקור לחרדתך. מאידך, הדרך הנכונה לבירור העניין אמורה לעבור תחילה דרך בירור רפואי לשלילת גורם ביולוגי אפשרי לסימפטומים אותם מתאר. וכפי שאני מבין אתה אכן אמור לעבור בדיקות מעין אילו. המלצה מתאימה להתמודדות עם חרדתך מחייבת בירור טיפולי אישי מעמיק יותר. דהיינו לפנות לייעוץ/טיפול פסיכולוגי מתאים. במקביל, תוכל להסתייע בטיפים לגולשים שבתחתית עמוד זה מימין וכן באתר המעולה של דר ברוך אליצור (חפש בגוגל). יש להניח שאם תלמד לשלוט ביתר יעילות בחרדתך גם התופעה של נשיכת הלשון תפחת ואף תעלם. בכל מקרה תוכל להתייעץ בנדון עם רופא שיניים העוסק גם בטיפול בהיפנוזה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה