מתח וקושי לנשום

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

01/12/2013 | 16:21 | מאת: אלון

דר נעמן שלום אני בן 48, מטבעי אדם דאגן אך משדר ביטחון ועצמה לכל הסובבים אותי תמיד. בעבר חוויתי התקפי חרדה אך למדתי לשלוט בהם היטב. בחודשים האחרונים אני חווה מתח כרוני בחזה בעיקר צד ימין אשר מלווה במאמץ לנשום ומחמיר בעיקר לפני השינה בלילה. אציין כי מאז מות אימי לפני כ 3 שנים אני דואג יותר וחרדתי יותר לילדיי ולקרוביי. עברתי את כל בדיקות הלב האפשריות והכל תקין. מה אוכל עוד לעשות? המצב הזה מקשה עלי מאוד ואף גורם לדכדוך. האם תרופת הרגעה קלה תעזור לי להיות משוחרר יותר ונינוח יותר...זאת כמובן בנוסף לטיפול בעצמי על ידי מדיטציה אותה אתחיל בקרוב ומפגשים עם איש מקצוע. תודה אלון

אלון הייתי מציע שתתמקד בעיקר בטיפול פסיכולוגי מתאים אצל פסיכולוג קליני המתמחה ב-CBT (גישה התנהגותית-חשיבתית), רצוי בשילוב עם היפנוזה. אם הסימפטומים יחמירו (לא צפוי) ניתן יהיה להסתייע גם בטיפול תרופתי על פי הנחיית רופא. מדיטציה עצמית הינה טכניקה ראויה וטובה, אך לאור התמשכות בעייתך עלול שזה לא יספיק, בשלב זה, אלא בשילוב עם ההמלצות האחרות שלי.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה