אי יכולת לנהוג לאחר תאונת דרכים קלה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

02/10/2013 | 11:38 | מאת: בעל דואג

שלום אשתי עברה חוויה לא נעימה כאשר נכנסה במעקה בטיחות ,לא היה פגיעה בגוף והיא כבכול יצאה מזה ללא פגע. לאחר אירוע זה ניסיתי לגרום לה לעלות שוש על ההגה ,גם מתוך רצונה אבל בכל פעם לאחר זמן קצר היא מרגישה לחץ בחזה היא מרגישה שהאוטו לא יציב ושהכביש מתעקל למרות שהיא נוסעת בסדר גמור היא מבקשת עזרה בלהחזיק את ההגה ,היא ניסתה לקחת שיעורי נהיגה אבל זה לא שינה שום דבר היא נוהגת בסדר גמור אך משהו לא נותן לה לנהוג זה כנראה תופעה של פוסט "תאונה " אבל אין לנו מושג למי ניתן לפנות בנושא . אני מקווה שזה המקום המתאים כי חבל לי נורא שהיא לא נוהגת , זה הופך אותה לתלותית בי שאני ייקח אותה לקניות או לכל מקום אחר ( כאשר בעבר היא הייתה עצמאית לחלוטין. תודה מראש על תשובתך

לבעל הדואג כוונתך ועידוד אשתך לנהוג בסמוך לאחר התאונה בהחלט טובה וראויה. אלא שיש וזה נתפס או אפילו נושא אופי של לחץ ואז זה עלול לגרום לתגובות שאתר מתאר. וכמובן שעלולות להיות גם סיבות אחרות. כך או כך מומלץ לפנות לפסיכולוג קליני, לייעוץ/טיפול פסיכולוגי ממוקד וקצר מועד, רצוי בגישת ה-CBT > (התנהגותי-קוגנטיבי) והיפנוזה

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה