בעיה מורכבת

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

12/03/2005 | 23:47 | מאת: אינה

שלום רב אם איני טיפוס סבלן ומקבל את האחר בקלות - ביקורתיות יתר ואפילו התנשאות (מתחת להכל דימוי עצמי נמוך וחוסר בטחון)... האם העבודה שאני נמצאת בה כיום שירות לקוחות יכולה להשפיע לרעה????? אני ממש עצובה לפני כל משמרת ומחפשת רק לחפף את מי שנכנס במקום לתת תפוקה אני משתדלת רק לסיים את היומית ולעוף לשקט האמיתי- הרחק מאנשים בבית עם עצמי בעיקר. בכלל אני מרגישה לפני כל משמרת כניצבת במערכה של מלחמה - מה יגידו? באיזו סיטואציה אתקל? ואםם ל א אדע משהו? האם יש סיכוי שבשל חוסר הבטחון הלחץ הזה מופיע או שמא באמת העבודה אינה מתאימה לטיפוס כמותי.אני נלחמת במשוואה הזו כשנתיים כי לא נראה לי נכון להיות "מובסת" הכוונה להיכשל או להיות מפוטרת ולכן אני מנסה להתגבר על הרגשות אבל זה לא הכי עובד ולכן אני ממש לחוצה מבועסת ולפעמים נראה לי שאני ממש על אי שפיות...כל פעם שיש לי התמודוות קצת יותר מורכבת אני פשוט נלחצת- אוסיף ואמר שעל אף התחושות הקשות הציעו לי להתקדם בחברה וסירבתי...מאז ומתמיד הרגשת סמכות קסמה לי אך לעולם לא מימשתי הזדמנויות ואף ברחתי מהן...קשה לקלב את חוסר ההסכמה שלי כי מי לא רוצה להמשיך ולהתקדם אבל אני תמיד מתרצת ב"עבודה אינה מתאימה לי" "אני רוצה לעבוד בתחום אחר"...בפועל אני לא ניגשת לחפש משהו אחר ובראיונות לעבודה אני בד"כ נכשלת...ממה זה נובע??? למה זה מגיע לי??? אני עכשיו מנסה שוב לעבוד על עצמי כי השבוע האחרון היה מבחינתי ממש משבר... אני רוצה להרים את עצמי ובכוחות עצמי נראה לך שזה אפשרי או מחייב טיפול?

למרות הפירוט, לכאורה, שבדברייך, התמונה לא ברורה לי די הצורך. יחד עם זאת ובאופן ראשוני ביותר, אני נוטה להסכים עם תחושתך באשר לאי התאמה אפשרית של תעסוקתך, בשירות לקוחות, לרגישותך. אלא שבכך אין די. אני די מסופק אם אמנם יחול שיפור מספיק במצבך רק בעקבות השינוי התעסוקתי. אני בהחלט חושב שיש מקום לשקול סיוע מקצועי, יעוצי או טיפולי.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה