טיפול בריחוף וחוסר ריכוז מוחלט כתוצאה מלחץ

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

02/02/2010 | 23:11 | מאת: שוקי

אני בן 40, מזה שנים שאני סובל מריחוף, חוסר ריכוז וירידה בזכרון בשעת לחץ (בעיקר כשיש לי המון דברים לעשות). בשעת לחץ אני חווה גם פגיעה בראיה באופן בו הראיה אינה ממוקדת. מזה שנים אני מטופל בסרוקסט. בשבועות האחרונים בעקבות לחץ בעבודה ובחיים, הופיע הריחוף, חוסר הריכוז והזכרון באופן דרמטי. האומנם יש פתרון לדבר?

לקריאה נוספת והעמקה

שוקי מדוע אתה מטופל מזה שנים ב"סרוקסט" ? רק בגלל לחץ ?! תצטרך לבדוק עם עצמך ועם הרופא ( פסיכיאטר ? ) שנתן לך את ה"סרוקסט" האם מדובר בתופעות לוואי לשימוש הממושך בתרופה או שחלה התגברות בלחץ ומתח בחייך באופן העלול להצדיק שינוי התרופה או במינונה. בכל מקרה, מומלץ מאד על טיפול פסיכולוגי משלים. הוא עשוי אף לייתר את הצורך בתרופות.

06/02/2010 | 13:46 | מאת: שוקי

את הסרוקסט רשם לי פסיכיאטר לפני שנים. במהלך השנים ניסינו לשונות תרופה ומינון. ניסיתי אף ציפרלקס - תרופה אשר גרמה לכאבי ראש בלתי נסבלים. לפיכך, הוחלט לחזור לסרוקסט. נושא "הריחוף" הוא הסיבה לפניה הראשונית לפסיכיאטר. לאחר מספר מפגשים נרשם הכדור שאומנם לא פתר לגמרי את התופעה אבל הועיל בדרכים אחרות. נכון להיום, ומאחר ואני מצוי בלחץ מטורף, הריחוף שווא אלי. אני מרגיש סוג של בלק-האוט ברגע שאני צריך לבצע מספר דברים, או דבר מורכב כלשהו.

12/02/2010 | 17:33 | מאת: שוקי

את הסרוקסט רשם לי פסיכיאטר לאחר שהתלוננתי השכם וערב על תופעת הריחוף. לאחר תחילת נטילת התרופה פחת הריחוף אולם לא נעלם לחלוטין. יחד עם זאת, הכדור שיפר לי את איכות החיים ולכן אינני מפסיק לקחת אותו. מתוקף עיסוקי, אני חי בלחץ כל הזמן ומכאן שהכדור משאיר אותי "מאוזן". לגבי הריחוף, זו בעיה אחרת שאינני מוצא לה פתרון מזה שנים. לאחרונה הפנו אותי לפרופסור גרניאהוז עליו המליצו כמי שבקיא במציאת תרופה פסיכיאטרית לבעיות אלה. אלא שלצערי לא מצאתי זמן לכך. אציין כי טיפול פסיכולוגי אינו מתאים לי.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה