ספק אם היפוכונדריה ספק אם מציאות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

30/09/2020 | 03:41 | מאת: בת 30

היי אני בת 30 שנים כבר שאני מתעסקת בבריאות שלי. שנים שאני באמת לא מרגישה טוב! אם זה מיגרנות אם זה כאבים קשים מאוד בבטן.. הבעיה היא שהרופאים כל הזמן שולחים אותי לבדיקות כי גם הם מבינים שיש דברים שצריך לבדוק ויש משהו במה שאני אומרת והבדיקות האלה מלאות קרינה כמו סיטי צילומים וכו.. ויוצא בסוף שהכל נראה תקין לחלוטין! תמיד! והתחושה שיוצאת מכל זה זה שאני נשארת מפוחדת מכל הקרינה שהכניסו לי לגוף במשך כבר חמש שנים ואז זה פשוט הופך להיות כדור שלג. זה ממש משפיע עלי נפשית כבר וחייבת לציין שאני באמת פיזית לא מרגישה טוב, ספק אם חרדה ספק אם מציאות כי אני כבר לא מאמינה לעצמי! זה מגיע לרמה שאם כואב לי משהו אני לוקחת משכחי כאבים רק לא להגיע לרופא כי אני לא רוצה עוד בדיקות כאלה! ואני גם מצד שני מפחדת שבסוף יהיה משהו אמיתי שלא אעלה עליו בזמן שיהפוך לבעייתי. אני מתוסכלת ברמות!!!

בת 30 לגבי מיחושים וסימפטומים רבים, יש מעורבות של גורמים רפואיים ופסיכולוגיים. ועדיין הקביעה, האם המקור של המיחושים שונים, הוא רפואי- פיזיולוגי בעיקר, או פסיכולוגי-נפשי, נתונה (בצדק !) לסמכותם וקביעתם של רופאים ולא פסיכולוגים. בדיקת העניין מחייבת, לעיתים די קרובות, קיומן של בדיקות רפואיות משלימות להערכתו של הרופא, כדי לקבוע את הגורם המשוער המשמעותי יותר. נראה שזה המצב גם לגבייך, למרות שתיאורך ותלונותייך נושאים גם אופי היפוכונדרי שאת מודעת לו. ועדיין, מן הראוי שתשלימי הבדיקות שרופאייך ממליצים לך לעבור, כשבמקביל מומלץ שתפני גם לקבלת סיוע ותמיכה פסיכולוגית, כדי להקל ולאפשר יתר דיוק באבחון מצבך וכן כדי שתרכשי כלים להקלה והפחתה של קשייך. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר> 054-7549898

בת ה- 30 הבנתי מדוע את "מתוסכלת ברמות", אך לא הבנתי ולא זיהיתי שאלתך. לו שאלת מה ניתן לעשות, כדי להקל על מצוקתך, הייתי מציע לך לפנות לייעוץ/טיפול פסיכולוגי מתאים ולו כדי למנוע החמרה במצבך. גם טיפול קצר וממוקד, בגישת ה- CBT, או גישה אינטגרטיבית, עשוי לסייע לך משמעותית. נסי ותיווכחי. בהצלחה. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה