האם הגוף להיות בסטרס ללא שאני חווה אותו כלל?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

12/07/2020 | 09:48 | מאת: קורונר

לאחרונה אני חווה כמה סימפטומים שעשויים להצביע על סטרס: חוסר שינה שמתבטא בהשכמה מאוד מוקדמת ולא סדירה והיום קצת אחרי שקמתי שוב מוקדם הלב שלי החל לפעום בעוז ובצורה שאני תופס אותה כלא סדירה. זה,כמובן סימני לחץ, אבל איני חווה את הלחץ בכלל אלא רק אולי רואה את ההשפעות שלו (אולי מלבד כרגע שאני מרגיש "פעימות מוקדמות" או משהו דומה. אני חושש מעט כיוון שכן הייתי לאחרונה אצל קרדיולוג שאומנם שלל הפרעות קצב, אבל בכל זאת הוא התריע שקצב הלב מהיר מדי). האם מה שאני חווה הוא כנראה לחץ? תודה ובריאות לכולם

קורונר פעלת נכון בכך שפנית תחילה לרופא, לבירור המקור לסימפטומים שלך. אם אמנם אין גורם רפואי- פיזיולוגי לסימפטומים שלך, סביר להניח שמדובר במתח ולחץ פסיכולוגיים גם אם אתה לא מודע לכך ולא חווה אותם באופן מודע. ואכן, כן. יש והגוף "מדבר" את רגשותינו הלא מודעים ! להעמקת הבירור תוכל להסתייע בפנייה לפסיכולוג קליני או רפואי מתאים. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה