חרדת בריאות מזה כשנה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

22/05/2020 | 17:39 | מאת: תהילה

פוחדת מאד כשנה. אובחן אצלי מימצא בעין שהוא כמעט חסר חשיבות ורק מחייב ביקורת אחת לשנה . מאז אני היסטרית ולא מפסיקה לבדוק אם אני רואה טוב. בימים האחרונים גם מדדתי לעצמי לחץ דם בבית החולים בו אני עובדתו וקיבלתי תוצאה גבוהה מאד גם במדידה חוזרת שנעשתה על ידי אחות ותיקה. היא אמרה שזה כנראה כי אני בלחץ אבל מאז הצטרף עוד פחד. איך אני יוצאת מזה וחוזרת לחיות?

תהילה, סליחה על האיחור בתגובה. לכולנו יש מידי פעם חששות ואפילו פחדים רפואיים זמניים. אחרי הכל, הבריאות היא בראש מעייננו והבסיס לשרידותנו. אלא שאם זה נושא אופי של נטייה או תכונה מתמשכת, מן הראוי לפנות לקבלת יעוץ/טיפול פסיכולוגי. לרוב, גם טיפול קצר וממוקד עשוי לספק כלים משמעותיים, להתמודדות עם רגישות היתר, לעניינים רפואיים. להלן קישור ל- "טיפים לגולשים" שכתבתי בעבר, עבור אלו הפונים ו/או מגיבים בפורום > https://www.doctors.co.il/medical-articles/211607/ ואשר יכולים לסייע. אם זה לא יספיק ולא תחול ההטבה המצופה, כדאי שאכן תפני כאמור. לקבלת ייעוץ פסיכולוגי מתאים, או במסגרת קופ"ח, או באופן פרטי. ד"ר מאיר נעמן > 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה