סטרסים והשפעותיהם......

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

24/04/2020 | 13:32 | מאת: ס

האם סטרסים שעברתי לאחרונה יכולים לגרום ללחצים בראש? לפני 3 שבועות הרגשתי לחצים בצד ימין של העורף, רקה, אוזן, גולגולת ועורף ,כל זה בצד הימני ובנוסף תחושת חום בעורף ובאוזן הימנית, לפעמים האוזן היתה רדומה ולפעמים כל האיזור הימני רדום, היו בהתחלה סחרחורות ועכשיו לא , אח"כ הגיעו גם טיקים- רעדים ברגל השמאלית(אולי מחרדה עקב הלחצים בראש), נוירולוגית הפנתה אותי לסיטי מוח ורשמה לי טריבמין שזה ויטמין בי ואמרה שזה כנראה מלחץ בעצב שנמצא בין החוליות בצוואר לגולגולת, אולי דיסק בגב, היא לא שלחה לסיטי של הצוואר והגב ולא שלחה לבדיקות דם של ויטמין בי. אני לוקחת טריבמין כבר שבועיים ומרגע שלקחתי המצב השתפר , הלחצים שנשארו קלים וכמעט וכבר לא מורגשים , גם בהתחלה הם לא היו חזקים הם קורים בעיקר בשעות אחה"צ או הערב אך לא בבוקר. עד לפני 3 שבועות אכלתי רק פעמיים- שלוש בשבוע בשר ועכשיו כל יום. האם זה נכון שכאשר עוברים סטרסים נשאבים מן המאגר של ויטמין בי כמויות שיכולות להביא לבעיה נוירולגית? שמתי לב בנוסף שכשאני יוצאת לסידורים הלחצים בראש נעלמים לגמרי באותו יום וכשאני נמצאת בבית אני מרגישה אותם קלות, גם הסגירות של הקורונה מדכאה אותי ולא יצאתי מהבית שבועיים ברצף למעט קניות ואח"כ שוב נסגרתי לשבועיים בגלל הסגר. האם יש קשר ללחצים שעברתי? סיטי נקבע לי ליום ראשון הקרוב כנראה שאבצע אחרי שאתייעץ עם הרופאה.

ס. מצבי לחץ (STRESS), עלולים לגרום למגוון רחב של סימפטומים גופניים. ביניהם כאבי ראש וכד'. יחד עם זאת, הכרחי לבדוק זאת תחילה עם רופא המשפחה, או רופא מתאים אחר, כדי לשלול אפשרות של בעיה גופנית- אורגנית- נוירולוגית וכד'. על כן טוב עשית שפנית למסלול של בדיקות רפואיות מתאימות ועלייך להשלים את הבדיקות, כמובן. גם יתר שאלותייך מן הראוי שתעבירי לרופאייך. אם יסתבר שהמקור לסימפטומים הוא פסיכולגי-ריגשי בעיקר כדאי יהיה לפנות לקבלת יעוץ/טיפול מתאים של פסיכולוג קליני או רפואי. ד"ר מאיר נעמן פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה ....................... 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה