חרדות.. חששות... מייאש!

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

27/02/2020 | 23:12 | מאת: אוולין

שלום, כל חיי סבלתי וסובלת ממחשבות טורדניות לצערי. לפעמים מצליחה להדוף אותם ולפעמים לא. שמה לב שהן חזקות ולא מרפות כאשר אני בתקופה לא טובה. אני בתהליך של הפלה. לאחר שלא היה דופק לצערי המאוד רב. אני בחופשת מחלה בבית, אתמול בצהריים אמא שלי הגיעה לבקר, ולאחר שהלכה שכחתי לנעול. זאת אומרת שמהשעה 1 וחצי ועד 7 בערב הבית היה פתוח. אני גרה בעיר קומה 8 , באותה קומה שלנו ישנן עוד 4 דירות שרובן משפחות באותה הקומה שלי. בגדול אין מה לפחד , אבל נכנס בי פחד מטורף שמישהו נכנס הרדים אותי ועשה בי כרצונו. למרות שבוודאות ישנתי בסהכ 50 דקות. בין השעה 2 ל3. ההיגיון הבריא אומר שאין מצב שכזה. מי כבר יכול להיכנס. מאיפה ידע שדווקא אצלי פתוח. זה צהריי היום יש תנועה של שאר הדיירים בקומה. האיזור שלי מאוד טוב איזור של משפחות ואנשים מדהימים. ואיך בדיוק אפשר להרדים בן אדם עי נשימה של משהו ועוד לשעה?!?! בקיצור יודעת שהכל בראש שלי. אבל אין לי שקט!! החוסר ודאות , החוסר שליטה, החוסר אונים ממה שקרה לי הכל מתחבר והורג אותי!!! הנפש שלי הרוסה. איך מתמודדים? האם הפחד הזה נובע ממה שחוויתי? הכל סרטים בראש שלי... נמאס לי לפחד! נמאס לי מהמחשבות האלה. תודה וסליחה

אוולין, על פי תיאורך, סביר מאד שאין שום יסוד לחששך ושאכן מדובר בנטייתך לחששות ומחשבות טורדניות, מיותרות (!). הסימפטומים מהם את סובלת, על פי תיאורך, מוכרים ואפילו די שכיחים. במקרים קשים ומתמשכים הם מוערכים כ- OCD (הפרעה טורדנית-כפייתית). בכל מקרה להקלת חרדותייך, השגת כלים להתמודדות יעילה ומניעת החמרה, מומלץ שתפני בהקדם לייעוץ/טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני מתאים. תוכלי לקבל טיפול פסיכולוגי או באופן פרטי, או במסגרת קופת החולים אליה את משתייכת. ד"ר מאיר נעמן פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה ....................... 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה