חרדה גדולה ממחלות ומרופאים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

05/02/2020 | 23:38 | מאת: דניאל

שלום דר בשנה האחרונה חוויתי מספר התקפי חרדה ומאז זה קורה לי בערך פעמיים בשבוע, וכשזה קורה אני מרגישה דופק מהיר ועלייה בלחץ הדם ואז אני מתחילה לפחד שמשהו רע יכול לקרות לי עקב העלייה במדדים וזה מחמיר את החרדה. הדבר נוסף הוא שאני נמנעת מבדיקות בגלל החרדה הגדולה מהנושא ומרופאים באופן כללי... רק מלראות את המכשירים הרפואיים אני נלחצת. מה אתה ממליץ לעשות? האם זה מסוכן באמת?

דניאל התקפי החרדה מהם את סובלת, כנראה שאינם מסוכנים במיוחד, בטווח המיידי והקצר. אם הם ממשיכים לאורך זמן רב, ללא הקלה ו/או טיפול פסיכולוגי מתאים, הם עלולים לא לגרום להעמקת הסבל וגם להשפיע על מצב הבריאות. מה שיותר מסוכן, לכאורה לפחות, זה אם את נמנעת, בגלל חרדתך לבצע את הבדיקות הרפואיות שאת שצריכה לעבור. כללית, מומלץ מאד שתפני לקבלת טיפול פסיכולוגי (כמו בשיטת ה-CBT). אפילול טיפול קצר וממוקד יכול לסייע רבות בהקלת סיבלך וכן ובעיקר לספק לך כלים להתמודדות יעילה. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה