שאלה בנושא לחץ נפשי ארוך טווח

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

10/12/2019 | 18:48 | מאת: אילן

שלום רב אני גבר בשנות ה-40 לחיי אני סובל כבר זמן רב מתופעות של לחץ נפשי גדול וכן יובש קשה בפה שאלתי היא האם ישנו קשר בין הדברים וכן מהי המלצתך לטיפול(גם ביובש וגם בלחץ הנפשי) ? בתודה מראש אילן

אילן אני לא יודע על קשר בין יובש בפה ללחץ נפשי, אלא אם מדובר בלחץ משמעותי המשפיע על האצת הנשימה שלך באופן המאלץ אותך לנשום בפה פתוח ("נשימה כלבית"). לענין היובש בפה הייתי מציע שתתיעץ עם רופא המשפחה שלך ולגבי הלחץ הנפשי, עם ובלי קשר ליובש בפה, כדי שתפעל להפחתתו. ואם זה קשור יותר לאישיותך ולא בהכרח לסיבות "אובייקטיביות", כדאי שתפנה ליעוץ/טיפול פסיכולוגי, או באופן פרטי, או במסגרת קופת החולים אליה אתה שייך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה