התקפי דופק מהיר במנוחה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

24/07/2019 | 21:38 | מאת: יובל

שלום, אני בת 21, חשה חרדה מבדיקות ומכל העניין הרפואי. הדבר גורם לכך שבכל פעם שבאים לבדוק את הממדים שלי- הם עולים - בדגש על דופק ולחץ דם. בעבר ידעתי להגיד בוודאות שזה לחץ מהבדיקה ולא שום דבר אחר כי מייד כשהייתי יוצאת משם הרגשתי מצויין. כיום, אני סובלת מהתקפי דופק מהיר שמגיעים גם בלי שום קשר לבדיקה קרובה או לרופאים. עשו לי בדיקת אקג והיא יצאה תקינה. אני לא יודעת מאיפה מגיע הדופק המהיר.. אני לא יודעת להצביע על פחד או חשש ממשהו מסויים אבל אני כן יודעת שכשאני חושבת על זה הדופק עולה אוטומטית. אציין כי אני נמנעת מלבדוק את העניין ולשלול בעיה בלב כי אני יודעת שיעשו לי בדיקת הולטר שרק תלחיץ אותי יותר ותגרום לכך שהדופק שלי יהיה עוד יותר מהיר מבדרך כלל. אציין ואוסיף כי לפני שנה חוויתי התקף חרדה ומאז בערך זה הגיע. האם לחץ נפשי יכול עד כדי כך להשפיע פיזית על הגוף ועל הלב באופן יום יומי? והאם זה מסכן אותי בריאותית? אשמח לייעוץ.

24/07/2019 | 21:45 | מאת: יובל

אוסיף כי הסיבה שאני חוששת שאולי זה משהו נפשי היא שההתקפים האלה קורים רק כאשר אני לבד/ מרגישה לבד/ חושבת על זה. לדוגמא כשאני עם חבר שלי זה אף פעם לא קורה...

יובל לחץ ומתח נפשיים, גלויים או סמויים (כשאנו לא בהכרח מודעים לקיומם) עלולים בהחלט להשפיע על הגוף ועל הלב. זה נכון במיוחד לכאלו שמלכתחילה נוטים (גנטית) לעוררות ורגישות יתר פיזיולוגית. יש מחקרים רבים המעידים על כך שמתח ולחץ ממושכים עלולים אכן להזיק לבריאות גופנית ונפשית. לכן, רצוי מאד לטפל בהם במסגרת טיפול פסיכולוגי, עם עדיפות לגישת ה- CBT (התנהגותי- חשיבתי). לרוב גם טיפול קצר וממוקד, הכולל לימוד ואימון בטכניקות להרפיה או מדיטציה או היפנוזה עצמית, עשוי לעזור "הרבה ומהר". ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה