טיפול פסיכיאטרי לחרדות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

02/12/2018 | 13:42 | מאת: דנה

שלום לך ד"ר לפני חודש וקצת הייתי במיון לשם בקשת עזרה נפשית במרפאה הציבורית הוא אבחן אותי כסובלת מחרדה ולקות קלה בעבר עברתי פוסט טראומה באשפוז לפני המון שנים ומאז אני בקשיים רגשיים לכן פניתי הכל בגלל הפוסט טראומה עקב האשפוז למרות שרק יומיים הייתי באשפוז הוא הפנה אותי למרפאות חוץ התקשרתי כמה פעמים כבר חודש וקצת מאז שקיבלתי את האישור והפעם וכל פעם שאני התקשרתי למרפאות אמרו לי שהם יחזרו אלי עקב החרדה והאי ודאות מה יעשו לי בטיפול במרפאות מה יאבחנו ומה יחליטו אני ממש בהתקף חרדה בבית ההורים שלי במקום לעזור לי רק מתעצבנים שאני מדברת על זה ואמרו לי להפסיק לדבר על זה בבית הם לא אוהבים את כל המקומות האלה גם עם האחים שלי ובני המשפחה הקרובים גם פניתי לרופא משפחה אומנם הוא נתן לי כדור הרגעה ולא יכול לעזור יותר מזה פניתי כמה פעמים למיון וביקשתי עזרה והרופא אמר שיזרז את העניין ולא קרה כלום אני פוחדת לפנות למיון בגלל החרדה אחרי הרבה פעמים אני פוחדת שיאשפזו אותי זה הפחד הכי גדול שלי אין לי למי לפנות אני באי וודאות מה יעשו בטיפול מה יחליטו מפחדת שיאשפזו אותי או לא יודעת מה יעשו איתי אני מאובחנת בעוד דברים אבל זה בגלל הפוסט טראומה שעברתי באשפוז ובטיפול השגוי שעברתי אני לבד במערכה ואני רוצה לשאול בבקשה גדולה עם תסכים עד שהתקשרו אלי מהמרפאות לקבלת תאריך ועד שאכנס לפסיכיאטר אבקש בקשה גדולה ואני יברך אותך על זה מה לעשות בעזרה עצמית כדי להתמודד לבד עם האי וודאות עם החרדה לקראת הזימון למרפאה איך אפשר להתמודד עם הדפיקות לב החרדות אני בעבר קיבלתי טיפול שגוי אני ממש בטראומה מהמקומות האלה אני בסך הכל רוצה טיפול נכון ותומך בלי אשפוזים להיפך שיעזרו לי לשפר את חיי אני ממש מודה לך תבורך יום נפלא שבוע נפלא

דנה זה מאד מצער לשמוע על הטראומה שחווית דוקא במקום (האשפוז) שהיה אמור לעזור לך ולהגן עלייך.. במצב שנוצר קשה לי להאמין שטכניקות ל"עזרה עצמית" יספיקו לך, אם כי את יכולה כמובן להיעזר בטכניקות של "הרפייה עצמית" וכד'. (חפשי ב-גוגל ובמיוחד באתר המעולה של ד"ר ברוך אליצור). במקביל, הייתי מציע שתנצלי את זכותך לקבלת ייעוץ/טיפול פסיכולוגי, במסגרת קופת החולים אליה את שייכת. אם ישירות דרך הקופה ואם על ידי פנייה לפסיכולוגים עצמאיים המופעלים על ידה בתעריף מסובסד ונוח.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה