העלאת מינון ויפקאס שאלות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

06/08/2018 | 21:20 | מאת: במבי

לאחר מספר תרופות הגעתי להצלחה עם ויפקאס 75 בשיחרור מושהה, משולב עם 1 לוריוון לשינה. להופעת החרדות קדם טיפול שיניים שנכשל. בשנה האחרונה התגלתה לי מחלה במערכת המינית והיה צורך בהסרת החצוצרות והשחלות. הניתוח עבר בשלום, בהמשך העסק שבו עבדתי מזה עשר שנים נסגר שני חברים קרובים שלי נפטרו מסרטן. לפני שלושה שבועות עברתי טיפול שיניים והחרדות חזרו. רציתי לדעת עם יש צורך בהעלאת המינון? אם כן איך מעלים, העלאה בפעם אחת ביום או ניתן לחלק לפעמיים? האם יהיה צורך בלוריוון במהלך ההעלאה? אשמח אם תוכלי לחזור אליי ליעוץ הפסיכיאטרית שלי עזבה. מאז התחלתי את העלאה ל 150xr שנראית כמו סיוט, קשה לי ואני דבוקה ללוריוון , את בעיית העצירות פתרתי, את בעיית השינה לא. יש ירידה באכילה יאני בוכה בלי סוף, ממש מיואשת. אני לא מבינה איך מינון שעבד במשך שש שנים הפסיק לעבוד. אני כבר שבועיים מאז שהתחלתי להעלות את הכדור. האם זו הייתה טעות להעלות את מינון הכדור או שלדעתך היה רצוי ואולי לצרף כדור נוסף?

במבי אני לא פסיכיאטרית ואפילו לא פסיכיאטר, אלא "רק" ד"ר לפסיכולוגיה קלינית. כפסיכולוג, אני לא עוסק ולא מורשה לעסוק ואף לא לייעץ בענייני תרופות. כדאי שתפני בנדון לפסיכיאטר/ית אחר/ת מטעם הקופה אליה את שייכת, או באופן פרטי. במקביל ואם את לא מקבלת עדיין טיפול פסיכולוגי אני ממליץ שתפני לקבל אותו. טיפול מתאים עשוי לייתר את הצורך בתרופות פסיכיאטריות. בהצלחה !

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה