פחד ובושה מרופאים ובדיקות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

01/09/2017 | 08:32 | מאת: נועה

שלום, בת 27... יש לי פחד מאוד גדול מרופאים ובדיקות. לפני שנה התעלפתי ופינו אותי לבית חולים התאשפזתי שבועיים ובבדיקות דם (לפני כן לא עשיתי בדיקות דם 20 שנה) היה משהו לא תקין בשבועיים האלה עברתי הרבה מאוד בדיקות (גם קרדיולוגיות, גם נוירולוגיות וגם אנדוקריניות) לבסוף גילו שזה גידול קטן שפיר ליד המח הוא פשוט לוחץ על ההיפופיזה וגורם לכמה בעיות. לכן אני צריכה לעשות כל שלושה חודשים ביקור אצל אנדוקרינולוג ובדיקת דם וכל חצי שנה mri. הייתי גם אצל רופא נשים פעם אחת וגם באוחטרסאונד (דרך הבטן) היו בעיות... הוא אמר לי לחזור עוד חודש ולא חזרתי... התחלתי טיפול תרופתי לגידול עשיתי את בדיקת דם הראשונה וביקרתי אצל האנדו' ושוב לא יצא תקין. שלחו אותי לבדיקה נוספת שמזריקיים לוריד חומר ולוקחים דם כל שעה. אני לא מסוגלת לעבור את הדברים האלה אני יודעת שזה ילדותי אהל זה מאוד קשה לי...הפסקתי ללכת מינואר לא ביקרתי בקופת חולים. שלשום הרופא משפחה התקשר אמר לי שאני צריכה לבוא (אני גם צריכה mri) הוא קצת גער בי על האדישות שלי והתפדחתי... זה לא שאני מחפשת תשומת לב אבל זה נראה ככה מבחוץ.... גם יש סיכוי שאצטרך ניתוח להוציא אותו תלוי בתוצאות של ה mri... פחד מוות... אני טיפשה אני יודעת... זה גם יכול לפגוע לי בראיה כי זה קרוב לעצב הראיה... אבל אני לא יודעת איך להתגבר... יש לי גם בעיה נוספת שאני בכלל לא מעיזה לומר לרופא המטפל, אני קראתי על זה ואני יודעת שזה יגרור עוד בדיקות חלקן מביכות ואני לא אהיה מסוגלת לעשות את זה... הדבר שהכי קשה לי בכל הסיפור זה שהרופא משפחה גוער בי וזה נראה שאני מחפשת תשומת לב.. להיפך, אני לא אוהבת שכל התשומת לב עליי... זה ממש ממש מביך אותי השיחות עם הרופא על האדישות..

לנועה מצוקתך וחששך מבדיקות, מובנים ואפילו די שכיחים. יש וההתכחשות לקיומה האפשרי של בעיה, היא לא-מודעת ויש, כמו במקרה שלך, שהיא מודעת ואפילו, למרבה הצער, עוצתמתית וכנראה גם די מסוכנת. מניסיוני, לרוב הפחד הוא לא מהבדיקה עצמה, כמו ובעיקר החשש מתוצאותיה. בכל מקרה וכפי שגם את יודעת, אין מנוס מבדיקות. הן נועדו להגן עלייך ועל בריאותך. לא כללת שאלה בדברייך, אך אני מניח ששיתפת אותי ואת הפורום בקשייך כדי לשאול מה עושים ?! התשובה החד משמעית היא - משלימים ומבצעים את כל הבדיקות שהרופאים ממליצים, כולל לגבי הבעיה שאת חוששת לשתפם. ואם רגישותך וחרדתך כה גבוהים, מן הראוי שתיפני לקבלת סיוע פסיכולוגי ממוקד של פסיכולוג קליני או רפואי, שיעזור לך להתגבר על פחדייך ורתיעתך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה