הפרעת חרדה כללית - איך לטפל?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

24/08/2017 | 15:42 | מאת: דין

בן 35, סובל מהפרעת חרדה כללית (דאגנות, טרדה, חרדה בריאותית/פרנסה) חלה החמרה בשנה האחרונה ניסיתי בעבר טיפול תרופתי בעבר שעזר אבל לא יכולתי לחייות עם תופעות הלוואי (ובנוסף לא מעוניין בטיפול כימיקלי לאורך זמן עקב הסיכונים) ניסיתי מדיטציה שעזרה טיפה אבל לא באופן משמעותי ניסיתי טיפול פסיכולוגי שעזר טיפה אבל לא משמעותית * אני מחפש שיטת טיפול יעילה ומוכחת להפחתת החרדות, אשמח לשמוע המלצות מניסיונכם וידיעתכם תודה

דין יש מצבים וקשיים נפשיים, כמו גם חרדות וכד' שתהליך השיפור הוא איטי ומתמשך, יותר ממה שהיינו מייחלים ומצפים. זה תלוי בגורמים שונים. כמו חומרת הבעיה, משך קיומה ונסיבות התפתחותה, המטפל, שיטת הטיפול, אך גם ולפעמים בעיקר, בנחישות וההתמדה של המטופל בטיפול. כללית, הגישה הנראית לי כמתאימה יותר לטיפול בחרדות זו גישה אינטגרטיבית, עם שילוב מושכל של טכניקות ה- CBT וכד'. הערכה מלאה יותר צריכה ויכולה להיעשות רק לאחר בדיקה מקצועית מקיפה יותר של בעייתך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה