שאלה בבקשה תודה מראש

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

12/08/2017 | 23:35 | מאת: שירה

שלום יכול להיות שבגלל אובדן שחוויתי (חברה טובה מאוד התאבדה לפני 4 חודשים) יתפתחו בעיות נוירולוגיות או פסיכיאטריות? ראיתי עכשיו דמות בעודי ערה ומעט ישנונית, ידעתי שזה לא הגיוני פתחתי חזק את העיניים והיא נעלמה... אני שומעת קולות שאין באמת... חברה שלי באה אליי לחלומות כמה פעמים וזה טוב לי אבל כשאני קמה משינה אני רועדת כולי... רוב הפעמים אני לא זוכרת את החלום רק זוכרת שהיא היתה שם... מרגישה שאין לי כח לכלום ולאף אחד.. לא עונה לטלפונים מחברים כי אין לי כח. מוזר לי שאני מודעת לכל זה... שבוע שעבר נסעתי ברכבת ועברה בי מחשבה שאני נופלת למסילות ונדרסת היתה לי סחרחורת כזו.. אני מרגישה שעין שמאל שלי הפסיקה לפעול ושאני משתמשת רק בימין, אני בוכה רק בעין ימין ובלילה רק עין ימין שלי אדומה ושורפת מעייפות... בעבודה אין לי כח להשאר יותר מ 7 שעות וזה גם בקושי כשבעבר הייתי 10-12 ביום בעבודה... משתדלת להתנהג רגיל כלפי חוץ וכותבת פה אולי יש עצה בשבילי... אנא ממך לא לכתוב לי לפנות לרופא/ה, לא יקרה.. בטוח יחשבו שהשתגעתי. אני מפתחת דכאון? הגיוני להיות מודע לדכאון?

שירה מצער לשמוע על התאבדות חברתך. על פי תיאורך, נראה שהיא היתה חברה קרובה ויקרה לליבך. את לא משתגעת וגם לא סביר שזה יקרה. כצפוי ושכיח במקרי אובדן משמעותיים ובמיוחד לאחר התאבדות, את פשוט מגיבה בתגובות ריגשיות של כאב, מצוקה וסבל נפשי, בעקבות האובדן הקשה. להקלת סיבלך ומניעת החמרה, את זקוקה לסיוע מקצועי -פסיכולוגי. גם סיוע קצר של מספר מפגשים יוכל להקל עלייך, במהירות וביעילות. ממליץ שבכל זאת תיפני לקבלת סיוע כזה מפסיכולוג, במסגרת קופ"ח, או באופן פרטי.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה