זוגיות עם הפרעות חרדה ודיכאון

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

31/03/2017 | 13:35 | מאת: ליאורה

אני בזוגיות 7 חודשים עם בחור שיש לו הפרעות חרדה ומטופל בציפרלקס. לא מזמן חגגנו חצי שנה ביחד וזו הפעם הראשונה שהיינו 48 שעות ביחד (סוף שבוע בצימר) וזה היה המבחן עבורי של לדעת האם אני מצליחה להיות בסביבתו זמן ארוך וחשבתי שאם זה יעבור בהצלחה אני אהיה יותר רגועה אבל לא. בזמן האחרון התחלתי להרגיש שזה עלול להיות מאוד קשה, הבחנתי בפסימיות יתר, דימוי עצמי נמוך ובפסילת החיובי. אני מרגישה שאני איכשהו יכולה לחיות עם זה אבל שני דברים מפריעים לי בכל זאת: 1. אני לא יודעת למה זה עוד עלול לגרום בהמשך, למשל זמנים בהם הכדור לא יצליח להשפיע ויתחילו התקפי דיכאון שאני לא אדע להתמודד איתם. 2.מפריע לי שאני לא מכירה אותו ללא הכדור ואולי ביום שהוא יפסיק לקחת אותו (יש תכנון כזה) אני עלולה להיחשף לאישיות האמיתית שלו ואגלה שקצת קשה לי לחיות איתה. מה אתה חושב? איך מחזיקים קשר שבו אחד הצדדים סובל מזה? תודה.

ליאורה שאלתך חשובה ומאתגרת. התשובה לשאלתך מותנית במספר רב של גורמים, כמו איכות ומאפייני הקשר בהווה, גורמי המשיכה שביניכם, ציפיות ועוד היבטים רבים הראויים לבירור מפורט ומעמיק יותר, במסגרת של ייעוץ פסיכולוגי זוגי, או פרטני. כללית ולמיטב הערכתי, למרות שכדורים משפיעים על רגשות והתנהגויות, הם בדרך כלל לא משנים או מסתירים אישיותו של אדם, באופן המלא של הביטוי.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה