חרדה נוראית טיסה ובמכונית

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

25/01/2017 | 07:24 | מאת: גפי

עקב טלטול טיסה טראומטית ותאונת דרכים, אני סובלת מזה מספר שנים מחרדה נוראית בטיסות, וכן במכונית (כשמישהו אחר נוהג). עברתי טיפולים: שיחות עם פסיכולוגים, cbt, emdr, ביופיופידבק, היפנוזה, סימולטור. דבר לא עזר! נואשת, ובכל זאת... משבש משמעותית את אורחות חיי. מה עוד ניתן לעשות?

גפי מצער לשמוע שעברת טיפולים כה רבים שלא הועילו לך, כנראה, במידה מספקת. בהעדר פרטים נוספים ובהנחה שלא מדובר במצב חמור במיוחד של הבעיה ושהמטפלים אליהם פנית היו בעלי ניסיון, ידע ומיומנות מקצועית ראויה, יתכן ולא ממש התמדת בטיפולים השונים. מניסיוני יש חשיבות רבה ביותר לעצם ההתמדה בטיפול מסוים, מאשר השיטה הטיפולית עצמה, בין אם זה CBT, היפנוזה, EMDR, ביופידבק וכד'. בכל מקרה אני מאמין ואף יודע שעם התמדה טיפולית ראויה, יש מקום לצפות לשיפור משמעותי בבעיה.

25/01/2017 | 08:47 | מאת: גפי

התמדתי ועוד איך. בחרתי במיטב המטפלים והמכונים. נראה שהחרדה במכונית כשנהג אחר אוחז בהגה - רק מתגברת.

25/01/2017 | 09:09 | מאת: מיעז

יש לי בדיוק את אותה בעיה. פגשתי מטפלים מ NLP שאמרו שזה היפנוזה בשם אחר ושתוך 2 עד 5 טיפולים זה יעבור. אבל כנראה שאולי היפנוזה אמתית תעזור ... אייך יודעים?

מיעז לא תמיד אפשר לדעת מראש ובוודאות שטיפול רפואי, או פסיכולוגי אכן יועיל. בעל מקצוע עם רישיון (!), כרופא או פסיכולוג וכד', אמור להמליץ ולהפעיל כלים טיפוליים, המוכחים ומגובים מחקרית (!), כיעילים בדרך כלל. ועדיין זה מבוסס על הסתברויות ולא וודאויות ! דומני שזה נכון לגבי כל תחום בחיים.

30/01/2017 | 15:19 | מאת: מיעז

פניתי להרבה מהפנטים ידועים. קבלתי תשובה מעניינת. "במידה ויהיו לי סימפטומים של חרדה ופחד לאחר 3 טיפולים. אקבל את כל כספי בחזרה ללא שאלות. או לחילופין אפקיד סכום הטיפול אצל עורך דין למשמרת ואם לא אבוא ואודה על העזרה שהצליחה כל הכסף חוזר אלי פלוס 1000 דולר עלות הגעה ושהייה. וזאת לאחר שידבר איתי בטלפון למשך 15 עד 30 דקות. ויאשר את הטיפול. הוא מוכן לתת לי 10 טלפונים של אנשים שנעזרו וחלק שהכסף הוחזר להם אחרי הטיפול הראשון. בתור ישראלי זה נשמע יותר מדי טוב. מה עושים? זה נשמע אמיתי ומרפא?

גפי מצער לשמוע שעברת טיפולים כה רבים שלא הועילו לך, כנראה, במידה מספקת. בהעדר פרטים נוספים ובהנחה שלא מדובר במצב חמור במיוחד של הבעיה ושהמטפלים אליהם פנית היו בעלי ניסיון, ידע ומיומנות מקצועית ראויה, יתכן ולא ממש התמדת בטיפולים השונים. מניסיוני יש חשיבות רבה ביותר לעצם ההתמדה בטיפול מסוים, מאשר השיטה הטיפולית עצמה, בין אם זה CBT, היפנוזה, EMDR, ביופידבק וכד'. בכל מקרה אני מאמין ואף יודע שעם התמדה טיפולית ראויה, יש מקום לצפות לשיפור משמעותי בבעיה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה