הדבקת כתרים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

22/03/2004 | 00:37 | מאת: רונית

האם עדיף שכתרים יודבקו בדבק זמני או קבוע ולמה ? האם יתכן מצב שכתר הודבק בצורה לוחצת מידי ואז נוצר נמק בחניכיים? החניכיים נראות קצת כחלחלות והן כואבות, האם זהו סימן לנמק ? מה עושים? תודה

22/03/2004 | 22:41 | מאת: דר' מויסה ליאת

כתרים על שיניים (לא על שתלים)מודבקים בדבק קבוע בסופו של דבר, כשלב מעבר ניתן להדביקן בדבק זמני, כדי לבדוק את מידת התאמתן בזמן אמת ותפקודן בפה. אני מניחה שאין מדובר בנמק, אך מדובר בכתרים שחדרו עמוק מידי לחניכיים או שהם רחבים. תחזרי לרופא שביצע אותם לבדוק מה לא תקין איתן ולתקן זאת או להחליפן. הצבע יכול להיות גם מהמתכת של הכתרים אך מכיון שזה גם כואב לך יש לבדוק את מידת התאמתן.

24/03/2004 | 09:27 | מאת: ד"ר גרינבאום

רונית שלום. בהחלט יכול להיות שכתר יצבוט רקמות חניכיים ויחדור בייתר לתוך רקמת החניכיים והעצם התומכת אותם.שילוב מושכל בין רופא השיניים המכין את השן לכתרומעביר למעבדת השינים את המטבע לבין הטכנאי במעבדה המסוגל לקרוא נכונה את קו הסיום של הכנת הרופא על גבי המודל שנשלח למעבדה מונע זאת .לעיתים זה קורה ואז הרופא בעת מדידת הכתר בפה מבחין בזה ולרוב חוזר על המטבעים כדי לדייק יותר .גם מציאות הכתר הזמני במקומו עד הדבקת הכתר הקבוע חשובה למניעת צביטת החניכיים בשלבי ההדבקה של הכתרים . רק מי שלא עושה לא טועה ולכן רופא שיניים והטכנאי עימו הוא עובד מבקרים זה את עבודת משנהו ונותנים משוב זה לזה כדי לא לצבוט חניכיים ולא לחדור למרחב הביולוגי .

מנהל פורום רפואת שיניים