צחצוח שיניים עם משחה לילדים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

14/02/2004 | 08:07 | מאת: אפרת

אני מצחצחת שיניים לבני בן 3, במשחת שיניים של colgate my first ושמה לו ממש מעט משחה, אך הוא כמובן לא מסוגל להוציא אותה (לשטוף אותה) והוא בולע . האם זה מסוכן? או שהמשחה הזו מיועדת למקרים הללו? תודה על הפורום המעניין הזה

15/02/2004 | 08:27 | מאת: ד"ר גרינבאום

אפרת שלום. לא רצוי לצחצח שיניים לילד כה צעיר במשחת שיניים המכילה פלואוריד במינון 390 חל"מ (כפי שהוא במשחת COLGATE MY FIRST ) כל עוד איננו מסוגל לירוק את תוכנו של פיו ולשטוף את השיניים .כישורים אלו רוכשים ילדים בגיל 3.5-4 שנים ועד אז מוטב לצחצח את שיניהם במברשת ללא משחה או עם משחת שיניים ללא פלואוריד .בליעת הפלואוריד אפילו במינון נמוך יחסית ל משחת שיניים (משחה למבוגרים מכילה כ-1800- חל"מ פלואוריד ) עלולה לגרום לפלואורוזיס -כתמים לבנים על שיניו המתפתחות בלסת ובמקרים קשים אפילו לכתמים חומים מכוערים על השיניים המתפתחות שאינם יורדים כלל .שלא לדבר על האפשרות של הרעלה בפלואוריד שגם אליה אפשר להגיע אם הילד בולע כמויות גדולות של המשחה .

16/02/2004 | 01:55 | מאת: ך

ף

16/02/2004 | 01:56 | מאת: ףךץץךף

פפפפפ

15/02/2004 | 08:29 | מאת: ד"ר גרינבאום

אפרת שלום. לא רצוי לצחצח שיניים לילד כה צעיר במשחת שיניים המכילה פלואוריד במינון 390 חל"מ (כפי שהוא במשחת COLGATE MY FIRST ) כל עוד איננו מסוגל לירוק את תוכנו של פיו ולשטוף את השיניים .כישורים אלו רוכשים ילדים בגיל 3.5-4 שנים ועד אז מוטב לצחצח את שיניהם במברשת ללא משחה או עם משחת שיניים ללא פלואוריד .בליעת הפלואוריד אפילו במינון נמוך יחסית ל משחת שיניים (משחה למבוגרים מכילה כ-1800- חל"מ פלואוריד ) עלולה לגרום לפלואורוזיס -כתמים לבנים על שיניו המתפתחות בלסת ובמקרים קשים אפילו לכתמים חומים מכוערים על השיניים המתפתחות שאינם יורדים כלל .שלא לדבר על האפשרות של הרעלה בפלואוריד שגם אליה אפשר להגיע אם הילד בולע כמויות גדולות של המשחה .

15/02/2004 | 10:47 | מאת: אפרת

לא מודעים לזה כלל, מהיום אפעל אחרת! תודה לך

מנהל פורום רפואת שיניים