FRENULOCTOMY לבת 3

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

13/01/2004 | 12:50 | מאת: אלה

שלום, לילדתי בת ה-3 פרנולום לביאלי עליון ארוך ומדי כמה זמן תוך כדי צחצוח השיניים היא פוצעת את עצמה עם המברשת וכתוצאה מכך נוצרת דלקת מקומית באיזור (עם דימום וכאבים). האם יש לשקול את חיתוך הפרנולום כטיפול מנע? אודה לתשובתך.

13/01/2004 | 19:53 | מאת: ד"ר גרינבאום

אלה שלום. לא ראיתי עדיין מקרה כגון זה שאת מתארת ואני מציע שתתיעצי עם רופא שיניים לילדים בטרם תחליטו .ניתוח FRENULECTOMY נעשה בדרך כלל בגלל בעיה אורטודונטית שנוצרת (אי סגירת הרווח בין השיניים ) אבל בגלל הפרעה לצחצוח אני לא נתקלתי במקרים כאלו .אני בטוח שפדודונט ודאי פגש והתמודד עם מקרים כגון זה .אשמח לעוץ לך למי לפנות לקבלת ייעוץ אם תבקשי.

מנהל פורום רפואת שיניים