נסיגת חניכיים וצחצוח

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

04/02/2000 | 12:55 | מאת: שין

הרופא שינים שלי אמר לי שיש לי נסיגה בשיניים מסוימות וזה נובע מכך שאני מצחצח חזק מדי. איך אדע באיזה עוצמה לצחצח בלי לפגוע ביעילות הציחצוח? האם הקיסמים הדנטלים יכולים גם לגרום לנסיגה? אני משתמש בסטימיודנט בדרך כלל.ובעדינות כמובן.

04/02/2000 | 16:18 | מאת: ד"ר גרינבאום

שין היקר! נסיגת חניכיים נגרמת במרבית המקרים מתגובת החניכיים לדלקת חניכיים מקומית או כללית כך שמה שבטוח מומלץ לשמור על בריאות החניכיים וכמובן לצחצח שיניים הייטב פעמיים ביום תוך סילוק הרובד הדנטלי בעזרת כל אביזרי העזר :קיסמי שיניים ,חוט דנטלי ,PROXABRUSH מברשות קטנות דמויות חוטר.וכמובן גם במברשת שיניים ! מברשת השיניים צריכה להיות רכה די הצורך, לא גדולה מדי ובעלת קצות סיבים מעוגלים (ע"מ לא לפצוע את הרקמות העדינות). רופא השיניים שלך יוכל להמליץ לך על יצרן המברשות עליו הוא ממליץ ומספר קטלוגי של המברשת המומלצת! במקרים מיוחדים של שימוש במברשת שיניים קשה במיוחד תוך שימוש אלים במברשת נוצרת פגיעה מכנית בחניכיים וארוזיה בשיניים באותם איזורים כך שנגרמת גם נסיגה וגם נחרצים חריצים בצוואר השן אותם ניתן למשש ולראות . מכאן אני מגיע לפרסומת הטפשית האומרת ש"כמה שמצחצחים שיניים כך טוב יותר" הצחצוח דרוש רק במידה ולא כמה שיותר והמידה הנכונה היא עד לסילוק הפלאק !

04/02/2000 | 16:18 | מאת: ד"ר גרינבאום

שין היקר! נסיגת חניכיים נגרמת במרבית המקרים מתגובת החניכיים לדלקת חניכיים מקומית או כללית כך שמה שבטוח מומלץ לשמור על בריאות החניכיים וכמובן לצחצח שיניים הייטב פעמיים ביום תוך סילוק הרובד הדנטלי בעזרת כל אביזרי העזר :קיסמי שיניים ,חוט דנטלי ,PROXABRUSH מברשות קטנות דמויות חוטר.וכמובן גם במברשת שיניים ! מברשת השיניים צריכה להיות רכה די הצורך, לא גדולה מדי ובעלת קצות סיבים מעוגלים (ע"מ לא לפצוע את הרקמות העדינות). רופא השיניים שלך יוכל להמליץ לך על יצרן המברשות עליו הוא ממליץ ומספר קטלוגי של המברשת המומלצת! במקרים מיוחדים של שימוש במברשת שיניים קשה במיוחד תוך שימוש אלים במברשת נוצרת פגיעה מכנית בחניכיים וארוזיה בשיניים באותם איזורים כך שנגרמת גם נסיגה וגם נחרצים חריצים בצוואר השן אותם ניתן למשש ולראות . מכאן אני מגיע לפרסומת הטפשית האומרת ש"כמה שמצחצחים שיניים כך טוב יותר" הצחצוח דרוש רק במידה ולא כמה שיותר והמידה הנכונה היא עד לסילוק הפלאק !

04/02/2000 | 23:18 | מאת: ד"ר רונן ר.

שין שלום! אין בסטימיודנט משום עזרה או ניקוי של החניכיים אלא להפך רק גורמים ללחץ מיותר ואף לנסיגה נוספת של החניכיים. אם נבדוק את הסיבות לנסיגות חניכיים בדרך כלל דלקת חניכיים לא גורמת (בכל אופן בתחילת הדרך) לנסיגת החניכיים הקדמיים אלא בדרך כלל לנסיגתן בין השיניים וזה תהליך ממושך שאורך שנים. הסיבות העיקריות ,שלא קשורות למחלות חניכיים ,שגורמות לנסיגות חניכיים היא עמדת השיניים בקשת השיניים. עם השיניים עומדות בקשת השיניים בצורה כזו שהעצם בלסת דקה מאד בחלקן הקידמי של השיניים הרי אפשר לראות נסיגות חניכיים סידרתיות. אני ממליץ שתפנה למומחה חניכיים שיאשש את האבחנה של הרופא שלך לפני שחורצים את דינה של מברשת השיניים ודרך הציחצוח בלבד......

05/02/2000 | 08:44 | מאת: ד"ר גרינבאום

שין היקר ! לפני שאנחנו מטילים ספק במיומנותו של רופא השינים שלך לאבחן מצבים של נסיגת חניכיים ומחלות חניכיים ומפנים אותך למומחה לפריודונטיה-עלי להביע את דעתי הנחרצת בנושא זה ! רופא השיניים המצוי מוסמך על פי הכשרתו לאבחן ולטפל במחלות חניכיים ולכן הייתי מסתמך על שיקול דעתו ורק כאשר הוא ימצא לנכון להפנותך ליעץ ואו לטיפול אצל מומחה הייתי פונה למומחה ! מומחים למחלות חניכיים עוסקים בד"כ בטיפול במחלות חניכיים קשות ותוצאותיהן ונסיגת חניכיים מקומית איננה נחשבת לכזאת . ע"מ להרחיב בנושא זה של נסיגת חניכיים אציין רק שהתגובה לדלקת חניכיים יכולה להתבטא ביצירת כיסים בין השיניים אשר לאחר סילוקם באופן כירורגי או סמי כירורגי מסתיימים בנסיגת חניכיים . דלקת חניכיים יכולה במקרים רבים של חניכיים דקות ועדינות עם עצם דקה מתחתן (וגם במקרים בהם השיניים אינן בקשת-השיניים העצם דקה יותר) להסתיים רק בנסיגת חניכיים ללא יצירת כיסים פריודונטליים. הטיפול בשני המקרים שונה וחזקה עלי שרופא השיניים שלך ידע מתי אם בכלל להפנותך למומחה ומתי לעקוב בעצמו אחר התקדמות המחלה תוך סילוק גורמים המביאים למחלה (אבנית ,שחזורים לקויים והרגלים כגון שמוש במברשת קשה או צחצוח "אלים" או עמדה לקוייה של שיניים) ותוך פיקוח על ניקוי בצחצוח נכון של הגורם מספר אחד למחלה חיידקי הרובד הדנטאלי (אותו חומר לבנבן הנצמד לשיניים ומכיל מליוני חיידקים שפעולתם הרסנית ). מה שרציתי להדגיש בתשובתי הקודמת שצחצוח מוגזם תוך שימוש באבזרי צחצוח לא ראויים עלול להזיק ! הכל במידה וכנדרש!

05/02/2000 | 09:19 | מאת: ד"ר גרינבאום

שין היקר! אוסיףרק לדבריו של דר' רונן ר.באשר לSTIMUDENT הרי הוא בד"כ משמש לעיסוי חניכיים לאחר פעולות כירורגיות כגו ניתוח חניכיים , הארכת כותרת וכיו"ב -בעזרתו מתכסה הרקמה באפיתל רב שכבתי מהר יותר ורקמת החיבור מבשילה מהר יותר כך שהחניכיים מקבלות צורה אנטומית יותר!

מנהל פורום רפואת שיניים