צחצוח לילדים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

20/08/2003 | 13:59 | מאת: אורית

ביתי בת שנה ויש לה 2 שיניים. התחלנו לצחצח לה שיניים בעזרת מברשת קטנה וללא משחה. מתי מומלץ להתחיל להשתמש במשחה ואיזו? תודה

21/08/2003 | 00:48 | מאת: ד"ר גרינבאום

אורית שלום. כדאי תחילה לנקות את שיני בתך בפד גזה סטרילית ורק אחר כך לעבור בהדרגה למברשת שיניים (כמובן שההורים מצחצחים והילדה משתעשעת במברשת עד לבשילתה לתנועות עדינות סמוך לגיל 4-5). בין גיל 3-4 שנים מפתח/ת הילד/ה מיומנות לשטוף את הפה ולא לבלוע את המשחה הכילה חומרים שאינם מיועדים לבליעה .בין השאר המשחות למבוגרים מכילות 1800 חל"מ פלואוריד שיכול לגרום להרעלה בבליעתו ולכל הפחות לפלואורוזיס (כתמים לבנים על השיניים הקבועות הנוצרות בלסת ובמקרים קיצוניים גם כתמים חומים כהים ). כדאי להתחיל במשחה ללא פלואוריד (לבדוק את הנטיה לבליעתה ) ולעבור למשחה לילדים המכילה 330 חל"מ פלואוריד עד גיל 6-7 ..אז אפשר להתחיל במשחת שיניים למבוגרים .

מנהל פורום רפואת שיניים