דימום מהחניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

01/08/2003 | 14:39 | מאת: אביעד

שלום, אני כבן 21 לא סובל יותר מידי מבעיות שיניים. כבר הרבה זמן שאני סובל מדימום בחניכיים, הדימום מתבטא בעיקר כשאני מצחצח שיניים ואז אני פשוט יורק דם ולא משחת שיניים. לפעמים גם כאשר אני אוכל משהו והוא נוגע בחניכיים אז יש לי דימום קל. מקרה נוסף הוא כאשר אני "מחכך" בקלות את האצבע עם החניכיים (הקדמיות) אז יוצא לי דם וגם מן חומר לבן לפעמים (הייתי אצל שיננית ירד לי המון דם במהלך הטיפול וגם לאחר מכן התופעה נמשכה) ארצה לדעת מה יש לי? איך אני יכול לטפל בזה? אודה מאוד אם תוכל לענות לי.

לקריאה נוספת והעמקה
02/08/2003 | 12:45 | מאת: דר' גד נתן

בדרך כלל הסיבה היא הגיינה אורלית (של הפה) לקויה.אם טיפול אצל שיננית ובמקביל שמירה על הגיינה נכונה לא עוזרים ,חיבים לאתר גורמים אחרים כמו מחלות שונות, תרופות אותן אתה נוטל וכיו"ב שלא צינת בשאלתך. רצוי מאד להבדק אצל רופא השיניים ולהגיע לאבחנה נכונה.

02/08/2003 | 17:35 | מאת: אביעד

בהמשך לתגובתך ד"ר גד נתן, אני מקפיד לשמור על היגיינה אורלית צחצוח שיניים וכן מי פה מידי פעם. איני נוטל תרופות כלשהן. קראתי בפורום שאחד הרופאים אמר שדימום יכול להיווצר כתוצאה מאוויר חם בפה או מנשימה לא תקינה כתוצאה מבעיה בדרכי הנשימה ולכן רציתי לציין שלפני כשנה עברתי ניתוח לישור מחיצת האף לאחר שזרימת האוויר באפי לא הייתה תקינה,אך שוב בעייה זו מאחוריי ובעיית הדימום עדיין כאן. בדקתי באתר של רפואת שיניים לגבי הבעייה והם הציעו השוואת צבע של החניכיים והצבע שלי תקין (ורוד). אודה לך אם תוכל לייעץ לי בשנית או לחלופין להמליץ לי על רופא שיוכל אולי לעזור לי (במקום מגוריי - חיפה). בתודה מראש.

05/08/2003 | 02:11 | מאת: ד"ר גרינבאום

אביעד שלום. לעניות דעתי אינך מקרה מתאים לפריודונט .בגילך ה"מופלג" די אם תפנה לרופא שיניים מעודכן שיאבחן את הגורם לדימום ויטפל בך או יפנה אותך לאורטודונט ורופא אף אוזן וגרון במידה והסיבה היא נשימת פה .

מנהל פורום רפואת שיניים