יישור שיניים וצמצום רווח

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

28/01/2000 | 22:02 | מאת: גילה

אני בת 26. יש לי רווח בשיניים והן גם קצת בולטות(רק מהצד ניתן לראות בליטה( ברצוני לדעת האם בגילי אפשרי לטפל בבעייה? (בעבר פניתי למס' רופאי שיניים שאמרו לי שהלסת כבר מעוצבת ואין אפשרות לטפל( באם יש טיפול האם מחייב לעשות 'טבעות' או שאפשר להסתפק ב'גשר של פס אחד'? אגב, מה ההבדלים בין שני אלו? לתשובתך אודה

30/01/2000 | 20:59 | מאת: ד"ר רונן ר.

גילה שלום! לשאלתך האם בגילך אפשר ליישר שיניים - בהחלט כן. לא קיימת הגבלת גיל ליישור שיניים אלא רק אורך הזמן שלוקח הטיפול גדול יותר. משתמשים בחוטים ומחזיקי חוטים המודבקים על השיניים ,ללא טבעות (רק בילדים). אפשר גם להשתמש בחוטים שקופים ובמחזיקי חוט עשויים חרסינה (זכוכית) ואם גם את אילו אינך מעונינת לחשוף יש שיטה של יישור שיניים מכיוון פנים הפה - כלומר מחזיקי החוט מודבקים מבפנים ולא מבחוץ. השיטה יקרה ומעט אורתודונטים מכירים אותה. לגבי עמדת השיניים והמרווחים שבפיך כדאי שתתיעצי עם רופא מומחה לשיקום הפה לפני שאת פונה לרופא המיישר שיניים כיון שאפשר לטפל במרווחים גם ללא יישור שיניים. להשתמע, רונן www.dentalinfo.co.il

30/01/2000 | 21:15 | מאת: המתעניין

אני מאוד מתעניין ביישור שיניים מכיוון הפה פנימה. התוכל להרחיב על זה, האם זה אפקטיבי כמו יישור רגיל (האם הדברים היום מספיק חזקים) ומיהם האורטודנטים המובילים בשיטה זו?

30/01/2000 | 23:26 | מאת: ד"ר גרינבאום

גילה היקרה! טיפול אורטודונטי ניתן לבצע בכל גיל כל זמן שיש בפה שיניים ללא מחלות חניכיים קשות ! ורווחים בין השינים אפשר לסגור בכל מיני דרכים ואחת מהן תתאים גם לך .אם תפני לאורטודנט - מומחה לישור שיניים במקום מגורייך יוכל על סמך בדיקה יסודית לומר לך מה צפוי לך לפי התכנית , באיזה מכשור ישתמש , כמה זמן ימשך הטיפול וכמה זמן של קיבוע דרוש ע"מ למנוע חזרת הבליטה של השיניים לקדמותם . פס המתכת או הטבעות או כל מכשור אחר הם רק אמצעים להשגת המטרה . טיפול אורטודונטי במבוגרים הוא איטי יותר מזה המבוצע בילדים מפני שלא ניתן לנצל את פוטנציאל הגדילה של המתרפא ולכן משתדלים לבצעו באמצעים ואלמנטים אסטטיים ולבצע טיפול מזערי הכרחי .

05/02/2000 | 16:03 | מאת: גילה

תודה רבה לד"ר ר. ולד"ר ג-מנהל הפורום , קבלתי תשובה וגם השכלתי.

מנהל פורום רפואת שיניים