יש לי כאבים וקליקים בפרקים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

04/08/2000 | 00:11 | מאת: סוזי

מזה שנים יש לי חריקות מוזרות בפרקי הלסת לאחרונה התעוררו לי כאבים בפרק ימין ואני מרגישה שהשרירים סביבו תפוסים .תוכלו לייעץ לי מה לעשות ?

04/08/2000 | 10:27 | מאת: ד"ר גרינבאום

סוזי שלום . במצב שלך עלייך להגיע מהר ככל האפשר למומחה למפרקי הלסת .זהו תחום אינטרדיסציפלינרי שעוסקים בו לרוב כירורגים של הפה והלסת ומומחים לסגר .בהדסה עין כרם ישנה יחידה מיוחדת לפרק הטמפורומנדיבולרי בראשות פרופ' דורית ניצן מומלץ לך לפנות אליה בראש ובראשונה אם היא בארץ עתה. באוניברסיטת תל אביב מרכזת את התחום במסגרת סגר פרופ' גזית . אני ממליץ לך לפנות אליהן או לכל מחלקה לכיררוגית פה ולסת שם יוכלו לאבחן אותך ולעזור לך בהתאם למצב המפרק שלך . הקליקים במפרק הם רק סימפטום לפתולוגיה שמקורה או בסגר או בשרירים וגידים הקשורים לתנועות הלסת או למפרק עצמו המורכב מעצמות ודיסק סחוסי פיברוטי .באמצעים אבחנתיים כגון: מודלים ללימוד הבעיות , צילומי רנטגן, CT, ואפילו MRI או EMG -אפשר לאתר לעיתים פתולוגיות בפרק שנגרמו מטראומות או ממצבים דלקתיים או ניווניים ולטפל בן טיפול שמרני או תרופתי או כירורגי או בשילוב ביניהם . לעיתים משתמשים בסד אבחנתי או טיפולי להפרדת הסגר וכדי לתת מנוחה לפרק מהדרכת הסגר .לפעמים נותנים שילוב של תרופות אנטידלקתיות ונוגדות כאבים להקטין את הדלקת בפרק וכאבים יחד עם פיזיוטרפיה מתאימה . לפעמים "שוטפים את הפרק " ובמקרים קיצוניים גם מנתחים לסילוק שבבי עצם או פתולוגיות אחרות . שני פרקי הלסת פועלים בו זמנית ותיאום ביניהם ובין השרירים והדיסקים חשוב ולכן המורכבות של הטיפול בם.

מנהל פורום רפואת שיניים