חולי נפש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

26/01/2000 | 21:35 | מאת: יהודית

איזה תרופות שמקבלים חולי נפש יכולים ליצור קונטראינדיקציה לחומר אילחוש

27/01/2000 | 15:05 | מאת: ד"ר גרינבאום

יהודית היקרה ! על מתרפא/ה המקבל/ת טיפול תרופתי פסיכיאטרי לדווח לרופא השיניים שלו/ה על התרופות אותן הוא מקבל/ת מכיוון ששילוב בין תרופתי של תרופה פסיכיאטרית כזו או אחרת יחד עם חמרי האלחוש או התרופות מכווצות כלי דם שמוספות להם עלול לסכן את חיי המתרפא/ה. תרופו כגון : אנטידיכאוניות ממשפחת הטריציקליים : תרופות מרגיעות חזקות כגון :טורזין או מלריל תרופות חוסמות הולכה עצבית : תרופות מפרקות חמרי הולכה עצבית : תרופות ליתר פעילות של בלוטת התריס ותרופות החוסמות גירויים עצביים לרצפטורים מסוג ביטא ! כל אחת מן הקבוצות של הנ"ל בשילוב עם מכווץ כלי דם מסוג אדרנלין המצוי בחמרי האלחוש יכולים ליצור סכנות בטיפול שיניים למתרפא ! אם הרופא מודע לקבלת הטיפול התרופתי הוא יכול להשתמש בחמרי אלחוש אלטרנטיביים לתאם טיפול תרופתי שונה בתיאום עם הפסיכיאטר ולהיות ערוך למקרה חירום בזמן !

מנהל פורום רפואת שיניים