כיסוי אנטביוטי לחולים עם בעיה מסתמית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

25/01/2000 | 23:07 | מאת: שלומית

בעלי הלך היום לרופא שיניים הרופא בדק את שיניו תיחקר אותו לגבי מצבו הבריאותי ונתן לו 4 קפסולות של אנטיביוטיקה ודחה את תחילת הטיפול (סתימה ) בשעה שלימה . האם נהג הרופא כפי שצריך ?

25/01/2000 | 23:32 | מאת: ד"ר גרינבאום

שלומית היקרה ! לפי מה שהבנתי רופא השניים שלכם בדק את בעלך ומההיסטוריה הרפואית שלו הבין שמדובר בבעיה מסתמית באחד ממסתמי הלב -כנראה שהמסתם מצולק או פגוע . אני מניח שרופא השיניים יצר קשר עם רופא המשפחה שלכם ובירר את מהות הבעיה ובעיצה אחת עם הנ"ל החליט לתת לבעלך כיסוי אנטיביוטי על מנת שחיידקים מחלל הפה שחודרים לעיתים לזרם הדם דרך פצעים בחניכיים אשר נוצרים כמעט בכל טיפול לא יתישבו על המסתם הפגוע וגרמו דלקת פנים לבבית שעלולה להיות קטלנית . נהוג לתת למתרפא/ה כיסוי של 2 גרם מוקסיפן (אם הם לא אלרגיים לתרופה זו) ולהמתין כשעה עד לקבלת ריכוז מספיק גבוה של אנטיביוטיקה בדם! באם המרפא/ה אלרגי לפניצילין נהוג לתת תרופות אחרות רחבות םפקטרום שהרופא מכיר כאלטרננטיבה לפני הטיפול . נהוג לתת כיסוי אנטיביוטי גם לחולי סכרת לא מאוזנת לאנשים שתנגודת גופם ירודה . לחולים עם מחלות כלליות נתן לעיתים חומר מרגיע או אנטיביוטי לפני קבלת טיפול חודרני כלשהו !

26/01/2000 | 22:13 | מאת: ד"ר רונן ר.

אין בהוראות הפרוטוקול למניעה דלקת פנים הלב משנת 1997 (המעודכן ביותר ) התיחסות לסכרת לא מאוזנת. ובכל מקרה שאין איתו סיכון לצבירת החיידקים,הרי שלא מומלץ לתת אנטיביוטיקה. אפשר לראות את הפרוטוקול המדויק: http://www.dentalinfo.co.il/prophylaxis.html דר' משה ג כתב/ה: ------------------------------- שלומית היקרה ! לפי מה שהבנתי רופא השניים שלכם בדק את בעלך ומההיסטוריה הרפואית שלו הבין שמדובר בבעיה מסתמית באחד ממסתמי הלב -כנראה שהמסתם מצולק או פגוע . אני מניח שרופא השיניים יצר קשר עם רופא המשפחה שלכם ובירר את מהות הבעיה ובעיצה אחת עם הנ"ל החליט לתת לבעלך כיסוי אנטיביוטי על מנת שחיידקים מחלל הפה שחודרים לעיתים לזרם הדם דרך פצעים בחניכיים אשר נוצרים כמעט בכל טיפול לא יתישבו על המסתם הפגוע וגרמו דלקת פנים לבבית שעלולה להיות קטלנית . נהוג לתת למתרפא/ה כיסוי של 2 גרם מוקסיפן (אם הם לא אלרגיים לתרופה זו) ולהמתין כשעה עד לקבלת ריכוז מספיק גבוה של אנטיביוטיקה בדם! באם המרפא/ה אלרגי לפניצילין נהוג לתת תרופות אחרות רחבות םפקטרום שהרופא מכיר כאלטרננטיבה לפני הטיפול . נהוג לתת כיסוי אנטיביוטי גם לחולי סכרת לא מאוזנת לאנשים שתנגודת גופם ירודה . לחולים עם מחלות כלליות נתן לעיתים חומר מרגיע או אנטיביוטי לפני קבלת טיפול חודרני כלשהו !

מנהל פורום רפואת שיניים