מברשת חשמלית ונסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

10/10/2002 | 00:15 | מאת: רמי

שלום! יש לי חניכיים רגישות הנוטות לדלקתיות וכן נסיגת חנייכים. מצאתי שהשימוש במברשת חשמלית מקטין דרמטית את רמת הדלקת בפה. לאחרונה, שמעתי ששימוש במברשת חשמלית מאיץ את נסיגת החניכיים ועל כן לא מומלץ להשתמש בה. האם נכון הדבר והאם עלי להפסיק להשתמש במברשת חשמלית . (יתכן שבלעדיה הנסיגה תהיה מהירה יותר עקב צחצוח לקוי ודלקות חוזרות) אגב, האם מותר או מומלץ לאפשר לילדים להשתמש במברשת ומאיזה גיל? תודה מראש ! רמי

10/10/2002 | 17:52 | מאת: ד"ר גרינבאום

רוני שלום. לא נתקלתי במאמר מדעי הדן בנזק לחניכיים הנגרם ממברשת שיניים חשמלית .מסתמא מדובר במלחמת הממונעים בידניים שנפלת קורבן לעוד מערכה שלה . אפשר להזיק גם במברשת שיניים ידנית ולא רק בחשמלית .לפעמים זו גם עדות להצלחה של השימוש במברשת חשמלית לבטל את הכיסים האמיתיים והמדומים בחניכיים -פעולה שמסתיימת בנסיגה של שוליהם ברוב המקרים .

מנהל פורום רפואת שיניים