כתמים בשיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

15/06/2000 | 17:19 | מאת: NIMROD

יש לי כתמים בשנים אני לא מעשן ולא שותה קפה הכתמים הם קטנים ושחורים וגורמים לאי אסטתיות של השיניים כל 6 חודשים אני חייב ללכת לשיננית על מנת להוריד את זה מה עלי לעשות כדי שדבר זה לא יחזור נ.ב. אני בגיל ההתבגרות

15/06/2000 | 21:30 | מאת: ד"ר גרינבאום

נמרוד היקר. הכתמים שאתה מתאר נקראים MEZENTERIC LINE או BROWN STAIN הם נגרמים ע"י מיקרואורגניזמים מסויימים המייצרים את הפיגמנט החום או השחור הזה .צבע זה הוא חיצוני ומופיע 1 מ"מ מהחניכיים וניתן להורדה רק באמצעים אברזיביים כגון מברשת PROPHY עם משחה המכילה פירורי אבקת גבס טחון או באמצעות מכשיר אולטראסוני של שיננית מיומנת או רופא/ת שיניים . יתכן והפלורה (אוכלוסיית החיידקים) בפיך תשתנה עם הזמן והבקטריות הללו תיעלמנה ואולי בעקבות טיפול אנטיביוטי רחב טווח שתקבל למחלה זיהומית אחרת (דלקת גרון למשל)יעלמו הבקטריות האלו לבלי שוב. הקפד להחליף מברשות שיניים כל אימת שיש לך זיהום בלוע כדי לאלהחזיר את אוכלוסיית החיידקים לפיך מחדש אלא להתחיל מפלורה שתקבל בנשיקה מבת זוגך למשל אשר לא תכיל את הבקטריות הללו.

מנהל פורום רפואת שיניים