שן חלב בגיל 40

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

14/06/2000 | 19:52 | מאת: סוזי

לבעלי בן ה40 יש שתי ניבים חלביות .הן קטנות ומכוערות ולכן ביקש לבנות עליהן כתרים או ציפויים . הרופאה שלנו מסרבת להכתיר את שיני החלב של בעלי בטענה שזה לא מקובל להכין כתרים על שיניים כאלו . האם אתם יכולים להציע לי פתרונות אחרים עדכניים יותר?

14/06/2000 | 21:32 | מאת: ד"ר גרינבאום

סוזי היקרה. שיקום של שיני חלב הוא בעל פרוגנוזה קצרה אך לא בלתי אפשרי .רובן עם שורש ספוג וקצר. אם מדובר בשיניים עם שורש תקין וארוך (על סמך בדיקה צילום רנטגן) בגיל של בעלך- ניתן לזמן ביניים לשחזר את השיניים בשחזורים מחומרים מרוכבים תוך הקפדה על העמסה מועטה של השיניים . ניתן לעיתים גם להדביק חזיתות חרסינה לשיניים אלו כדי לשוות להן מראה של שן קבועה .הכל כמובן מותנה באורך השורש ומצבו והכדאיות להוציא ממון על שחזור קצר מועד. לטווח ארוך עדיף לעקור "שיני חלב" ולשתול שתלים במקומן ע"מ לשקם את האיזור בכתרים מעל שתלים שיש להם סיכוי לאחוז גבוה של הצלחה . כמובן שישנה גם האפשרות לשקם את מקום שיני החלב העקורות בגשרים קונבנציונליים מחרסינה או פורצלן התלויים על שיניים סמוכות מושחזות . על כל פנים רופא/ת השינים שלכם יראו לכם את הפתרון הטוב והמתאים או לחילופין תפנה את בעלך למומחה לשיקום הפה לפתרון מורכב יותר.

15/06/2000 | 08:19 | מאת: ד"ר רוזנוסר רונן

סוזי שלום! קיימות שתי אפשרויות שיקומיות על בסיס הכל או לא כלום..... ואסביר עכשיו את דברי. אם השיניים הם באמת חלביות (וצריך לאשר זאת קודם) הרי שכדאי לראות מה מצב השורש שלהן ומצב הכותרת שלהן . במידה וההכותרות הרוסות אין טעם לשחזר עליהן בכלל גם אם מצב השורש סביר. הפתרון : עקירה והחדרת שתלים במקום. אם השיניים היו באופן תאורתי במצב כותרתי ושורשי סבירים אפשר היה לשקול לצפות אותם בחומר מרוכב לבן ולדמות שיניים גדולות יותר. מאחר וממכתבך מרומז שהכותרות לא במצב טוב הרי שהברירות מוצגות בפניך... מכאן הכל או לא כלום..... הכי טוב שתתיעצי עם הרופאה שלך שוב על האפשרויות בהתאם למצבן האמיתי של השיניים

מנהל פורום רפואת שיניים