סתימות לבנות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

01/09/2002 | 16:35 | מאת: ליאת

במידה ויש לי סתימות אמלגם ויש מתחתיהן עששת, האם כדאי לבצע כעת סתימות לבנות? מה היתרונות של סתימה לבנה? האם היא מתאימה גם בשחזורים עמוקים? בתודה מראש,

לקריאה נוספת והעמקה
02/09/2002 | 02:27 | מאת: ד"ר גרינבאום

ליאת שלום. סתימות לבנות של הדור החדש הן עמידות בכוחות לחץ וגזירה כמו אמלגם ובהחלט ניתן לבצע לפי רצון המטופל איזה שחזור שהוא מעדיף .לגבי יכולתם של רופאי השיניים לבצע את השחזורים משני החומרים זו שונה מאוד בין הרופאים : רובם שולטים בטכניקה של סתימות אמלגם ומיעוטם מעודכן בטכניקות האחרונות לשחזורי חומרים מרוכבים . יתרונות סתימה לבנה הם האסטטיקה . יש האומרים ששחזור מרוכב מגרה את מוך השן יותר משחזור אחלגם זה אינ בדוק כי הטכניקות שונות צריכים להשוות שחזורים המבוצעים ע"י אותם רופאים ואלו בדרך כלל דומות ברגישות ובטיב .

03/09/2002 | 20:45 | מאת: ליאת

האם החומר בו משתמשים להקשות את הסתימה הלבנה לא מסוכן למתרפא? רופא השיניים שלי כשהוא מקשה את הסתימה אומר לי לעצום עיניים. תודה מראש.

מנהל פורום רפואת שיניים