שיני חלב

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

12/06/2000 | 01:38 | מאת: רוני

שלום לבני בן ה 13 טרם התחלפו כל שיני החלב. הכוונה לשיניים הטוחנות בשתי הלסתות בצילום פנורמי ניראות השיניים הקבועות מתחת לשיני החלב. הרופאה אומרת שאין מה לעשות אלא להמתין. רופאה אחרת ( מבוגרת יחסית =ניסיון?) טענה שיש צורך לעקור את שיני החלב כדי שהקבועות יוכלו לצמוח ! מה דעתכם תודה

12/06/2000 | 21:19 | מאת: ד"ר גרינבאום

רוני היקרה . בנך בן ה- 13 איטי כנראה בכל מהלך החלפת שיניו , כך שאיחור מעין זה יתכן ומקביל לעקומת התפתחות עצמות השלד שלו. מה שחשוב הוא סדר ההתחלפות ולא הגיל הכרונולוגי שלו . יחד עם זאת מבט בצילום הפנורמי חשוב כדי לבחון את התפתחות שורשי השיניים הקבועות . אם רוב התפתחות השורשים שלהן הושלמה הן עשויות לאבד את פוטנציאל הבקיעה האקטיבית שלהן ואז אולי יש מקום לפנות להן מקום ע"י עקירת הטוחנות "החלביות" . לעומת זאת כאשר השורשים של השיניים הקבועות קרובות למחצית התפתחותן - עדיף לא לעקור שיני חלב שמשמשות שומר מקום ולהסתכן באיבוד מקום בגלל סגירת המרווחים המיועדים לקבועות ע"י שיניים סמוכות . על כל פנים : החלטה בנושא זה מוטב שתיעשה ע"י מומחה/ית לפדודונטיה בהסתמך על כל הנתונים כולל בדיקה קלינית וצילומים ובהסתמך על נסיון וידע שרכש/ה עם השנים ולא בפורום זה .

מנהל פורום רפואת שיניים