כאבים במפרק הלסת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

07/06/2000 | 13:14 | מאת: א.

זה כמה ימים שאני סובל מכאבים במפרק הלסת. הכאבים גורמים לכך שקשה לי לפתוח את הפה, והם מחמירים בזמן לעיסה. במקום גם הופיעה נפיחות קלה - מעין פצעון בולט. מה יכולות להיות הסיבות לכך ?

07/06/2000 | 19:40 | מאת: ד"ר גרינבאום

א היקר . התמונה הקלינית שאתה מתאר נראית לי כפרונקל (זיהום סטפילוקוקלי בעור) באזור האוזן בדיוק מול הפרק ולכן הכאב והנפיחות והפצעון במקום . אני ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה ולהיבדק ורק אם תישלל השערתי יהיה מקום לבדוק את פרק הלסת שלך יותר לעומק. אני ממליץ שתפנה את השאלה לדר' הרט מפורום רפואת עור .

24/11/2001 | 22:23 | מאת: שרית

אני סובלת מכאבים בחניכיים העליונות מצד שמאל, שממשיכים לכיוון מפרק הלסת והאוזן הכאבים נמשכים כבר יותר משנה, אין לי בעיה בשיניים, ובחודשים האחרונים הכאבים הולכים ומתחזקים, מה הסיבה לזה?

24/11/2001 | 23:04 | מאת: ד"ר גרינבאום

שרית שךום. את בודאי אינך מצפה ממני לקבוע אבחנה וירטואלית על סמך תיאורך וללא בדיקה קלינית ורנטגנית . אתייחס למצב תיאורטי של כאבים איזור המפרק הטמפורומנדיבולרי . במקרה כזה טוב תעשי אם תחפני למומחה לכירורגיית פה ולסתות לבדיקה .ייתכן שהוא ימצא את הגורם לכאב . ישנם מספר מצבים יכולים להיות הגורם :לבעיה : 1))דלקת בסינוס המקסילרי . 2) PAIN DYSFUNCTION SYNDROM תסמונת המופיעה בגיל מבוגר והגורמת כאבים בפרק או בשרירים הסובבים אותו. 3)פגיעה בעבר או בהווה במפרק הלסת שגרמה שם שבר או סדק או כל פגיעה אחרת . 4)מצב של TRIGEMINAL NEURALGIA מחלה של העצב החמישי המעצבב את הפנים והשיניים . כל הנ"ל יאובחנו כDIFFERENTIAL DIAGNOSIS וינקטו אמצעי עזר באיבחון הבעיה .

05/08/2019 | 12:34 | מאת: ליטל

גם אני סובלת מזה. האם ניסית את המכשיר בי קיור לייזר?

מנהל פורום רפואת שיניים