רפואת שיניים אסטתית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

04/06/2000 | 00:04 | מאת: אגי

בזמן שטופלתי במרפאת שיניים של קופת החולים שלי צדו את עיני המחירים הגבוהים של "רפואת שיניים אסטתית ". האם יש רפואת שיניים לא אסטתית מחד ואסטתית מאידך ? למה לא הכל אסטתי ? למה אצל רופאי שיניים אחרים לא נתקלתי בסוגים אלו של ריפוי? האם מדובר ברפואה חדשנית יותר ועדכנית יותר?

04/06/2000 | 00:17 | מאת: ד"ר גרינבאום

אגי היקרה . אין כל הבדל בין רפואת שיניים אחת למשנה .ישנם פתרונות אסטתיים לכל בעיה ברפואת שיניים שיתכן ומייקרים את העלויות של הטיפול בזמן חמרים ועבודות מעבדה . זאת טעות בבחירת השם לכנותם "רפואה אסטתית ", אלא אם כן מדובר בטיפול בשיניים שאין להן פגיעה עששתית ע"מ ליפות אותן . במקרים אלו מדובר אולי ברפואת שיניים קוסמטית שהצידוק לביצועו הוא מצוקות נפשיות של המתרפא/ה כתוצאה ממראה דוחה . מדובר בהדבקת חזיתות של חרסינה לשיניים עקומות או פגומות בשם:LAMINATED VINEER או הלבנת שיניים שנצבעו בחמרי פירוק של דם או אנטיביוטיקה בזמן היווצרותן או שמשקעים אחרים שקעו ונספגו בן כיוב'. כל יתר הטיפולים ה"אסטתיים " הינם טיפולים מקובלים ברפואת שיניים אך עלותם גבוהה מן המקובל בתעריפון המוסדי ולכן נתכנו "טיפולים אסטתיים " במטרה להחריגם מהמחירון . כמובן שלא מדובר בהמצאות חדשות ברפואת שיניים אלא בהמצאות בשדה התמחיר .

04/06/2000 | 00:17 | מאת: ד"ר גרינבאום

אגי היקרה . אין כל הבדל בין רפואת שיניים אחת למשנה .ישנם פתרונות אסטתיים לכל בעיה ברפואת שיניים שיתכן ומייקרים את העלויות של הטיפול בזמן חמרים ועבודות מעבדה . זאת טעות בבחירת השם לכנותם "רפואה אסטתית ", אלא אם כן מדובר בטיפול בשיניים שאין להן פגיעה עששתית ע"מ ליפות אותן . במקרים אלו מדובר אולי ברפואת שיניים קוסמטית שהצידוק לביצועו הוא מצוקות נפשיות של המתרפא/ה כתוצאה ממראה דוחה . מדובר בהדבקת חזיתות של חרסינה לשיניים עקומות או פגומות בשם:LAMINATED VINEER או הלבנת שיניים שנצבעו בחמרי פירוק של דם או אנטיביוטיקה בזמן היווצרותן או שמשקעים אחרים שקעו ונספגו בן כיוב'. כל יתר הטיפולים ה"אסטתיים " הינם טיפולים מקובלים ברפואת שיניים אך עלותם גבוהה מן המקובל בתעריפון המוסדי ולכן נתכנו "טיפולים אסטתיים " במטרה להחריגם מהמחירון . כמובן שלא מדובר בהמצאות חדשות ברפואת שיניים אלא בהמצאות בשדה התמחיר .

מנהל פורום רפואת שיניים