שיניים וצלילה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

04/11/2000 | 12:13 | מאת: רונן

שלום לפני כשבועיים צללתי באילת , במהלך הירידה הרגשתי כאב קל בשן טוחנת, שבה ביצעתי טיפול שורש+כתר לפני כ-10 חודשים . עם העלייה הכאב הלך והתגבר וחשתי במהלך היום שאחרי כאבים חזקים בשן ובכל האזור של הפנים. בפנייה לרופא השיניים , לא נמצא דבר בצילום של השן (הכתר) , אך נאמר לי כי השורש של השן גובל בסינוס ולכן ייתכן שיש מעבר של חיידקים. טופלתי באנטיביוטיקה "אוגמנטין" 10 ימים וכעת חלפו הכאבים. שאלתי היא האם אני יכול לחזור ולצלול שוב ללא חשש, או שמה לא הייתה בעיה בסינוס והבעיה אכן הייתה בשן ? אציין כי ב10 חודשים מאז שביצעתי את טיפול השיניים (הכתר) צללתי פעמים רבות ומעולם לא הרגשתי בעיה עם השן /הסינוס. אשמח לתשובה מהירה . תודה

04/11/2000 | 19:08 | מאת: ד"ר גרינבאום

רונן שלום . נראה לי שלא יזיק לך להיבדק הייטב ע"י רופא שיניים תוך התמקדות על בדיקה קלינית קפדנית של כל השיניים באותו הצד ובדיקה רטגנית של כל הפה לפני שיוחלט מה האבחנה ץאם לא ימצא שום ממצא מחשיד בשיניים ובפה פנה לרופא אף אוזן וגרון .מקור הכאב הבא כביכול מן השיניים יכול להיות בדלקת במערות הפנים שבתוכן עוברים העצבים ובקרבתם נמצאים שרשי חלק ניכר מן השיניים העליונות אשר עשויות לכאוב כתוצאה מכך . שינוי הלחץ בצלילה יכול להגביר את הלחץ במערות הפנים ורירית נפוחה מעט של המערות הנ"ל עשוייה לא לאפשר שחרור הלחצים עם העליה מהעומק . אנימציע שתפנה את השאלה גם לפורום אף אוזן גרון באתר זה .

05/11/2000 | 21:15 | מאת: אורי

רונן, שלום. ברצוני להוסיף מעט לתשובתו של ד"ר גרינבאום. בזמן הצלילה, עם התגברות הלחץ, עלולה להווצר באיזור הסתימה, דחיסה נוספת של חומר הסתימה שלאחר טיפול השורש. עם ירידת הלחץ בעליה חזרה אל פני המים, חומר הסתימה אינו חוזר למימדיו הקודמים, ועלול להווצר מרווח זעיר בין הסתימה לשן.הכאב שאתה חש במקרה זה נובע מפעולה המקבילה לתת לחץ, ולכן הכאב. אם אכן זו הסיבה, הפיתרון הוא הכנהת סתימה במעבדת שיניים, מחומרים שאינם עוברים שינויים לאחר הכנתם, כגון מתכת (בד"כ זהב), חרסינה או חומרים חדשים ממשפחת ה-CEROMER . הדבקת סתימות אלו מתבצעת בשכבה מיקרונית, ולכן יציבות הסתימה גבוהה ביותר, ומונעת לא אחת תופעות מסוג זה שאתה מציין. הסכנה בזמן צלילה היא חמורה יותר מאשר הכאב, אלא הלחץ הגדול עלול במהלך צלילות חוזרות, להביא לקריסת קירות השן ויצירת סדק או שבר ובסופו של דבר, עקירת השן. עדיף להשקיע בסתימה יקרה ו"מסורבלת" יותר, אך לשמור על השן. אורי טכנאי שיניים

מנהל פורום רפואת שיניים