ממה עשוית שיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

02/06/2000 | 14:17 | מאת: דורון

שלום שמי דורון אוני מחפש דחוף חומר כללי בנושא ממה עשויות השיניים נ.ב. החומר אמור להתאים לעבודת בית ספר

02/06/2000 | 18:01 | מאת: ד"ר גרינבאום

השיניים עשויות מאנמל חיצוני קשה ודל ברקמה אורגאנית אך קשה מאוד בשכבה החיצונה .מרכיב עיקרי של האנמל הוא הידרוקסי אפטיט. דנטין הוא השכבה הפנימית והחייה של השן בשכבה זו שלוחות של תאים (אודונטובלסטים)בתעלות מיקרוסקופיות שביניהן שלד אורגי של קולגן ועלין גבישי הידרוקסי אפטיט -חומר זה קשה פחות וגמיש במקצת . שכבה פנימית יותר היא של רקמה עשירה בכלי דם עצבים ותאי יצור דנטין אודונטובלסטים -זהו מוך השן רקמת ההזנה והאתראה של השן . השורש של השן עשוי כולו דנטין אך מצופה ברקמה עדינה מסויידת הנקראת צמנטום . לתוך הצמנטום נכנסים סיבי רקמת חיבור (קולגן המקשרים את השן במנגנון של מעין מתלים לעצם הסובבת את השן. זה בקווים כלליים ממנה השן (חומר נוסף אצרף לך בדואר אלקטרוני).

מנהל פורום רפואת שיניים