מר בפה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

01/06/2000 | 15:26 | מאת: רות

מזה שנים שאני סובלת מטעם מר בפה במיוחד בשנת לילה כמו כן יובש בפה שמגיע עד לחיך אך אין לי תחושת צמאון. בשאלה זו פניתי לפורום כללי והופנתי אליכם בתקוה לקבל יעוץ בנידון. תודה רות

01/06/2000 | 21:35 | מאת: ד"ר עודד שרון

לרות שלום בכדי לאפשר למומחי הפורום לענות לך היה כדאי שתצייני מס' נתונים רלוונטיים כמו למשל: גיל,מצב בריאות ,בעיות דנטליות או פריודונטליות,תרופות הנלקחות בקביעות,והרגלים כמו עישון שתיה וכ"ו. עודד שרון

01/06/2000 | 23:38 | מאת: ד"ר גרינבאום

רות היקרה . מבלי לבדוק אותך בדיקה יסודית - אני יכול רק לייעץ לך לפנות למומחה לרפואת הפה לשם בדיקה מדובר בבעיה הנמצאת בתחומו . יתכן שמדובר בתופעה שהיא חלק ממחלה אוטואימונית בשם Sjogren's Syndrom הקשורה ביובש של בלוטות הדמעות ובלוטות הרוק . יתכן גם שמדובר במחלה הכרוכה בתפליט אשר טעמו המריר מאפיין הפרשה של נוזל בין רקמתי או מוגלה מכיסים פריודונטליים . התיאור יכול להתאים גם ל"תיסמונת הפה הבוער" תלוי בגילך ומצבך הבריאותי . עלול להיות שמדובר בסימנים נלווים של סכרת . גם זיהום פטרייתי עשוי לתת תופעות דומות . תשובה בדוקה תינתן לך על סמך בדיקות של המומחה לרפואת הפה במקום מגורייך אליו אנו מממליצים לך לפנות .

מנהל פורום רפואת שיניים