כמה זה עולה לנו?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

01/06/2000 | 04:12 | מאת: אירית

שלום לכולם.האם יש פיקוח כלשהו על המחירים לטיפולי השינים?קיבלתי 3 הצעות מחיר לטיפול שורש עם שלוש תעלות א.850 ש"ח ב.650 ש"ח ג.430 ש"ח.איך יתכן הפרש גדול כל כך במחירים בין רופא לאחר? תודה

01/06/2000 | 06:43 | מאת: ד"ר גרינבאום

אירית היקרה . לשמחתנו אין פיקוח על מחירי טיפולי השיניים בארצנו וטווח המחירים הרחב שאת מתארת אומר שכל רופא שיניים עושה את חשבונו וקובע מחיר לפי רמת הוצאותיו וציפיות הכנסותיו . שוק רפואת השיניים בארצנו הוא מלכתחילה שוק הפועל בתנאי היצף בשל עודף רופאי שיניים (פי 3 ויותר מצרכי המדינה ) וחזקה עלי שיש לכך השפעה רבה על המחירים בהתחשב בעלויות הגדלות של ניהול מרפאות שיניים . יחד עם זאת זכותך לברר את מחיר הטיפול/ים הצפוי/ים לך בטרם ביצוע הטיפול ולהחליט אם לעשות טיפול כאן או שם גם לפי יכולתך הכספית וגם לפי יכולתו הקלינית של רופא/ת השיניים.

02/06/2000 | 18:00 | מאת: ד"ר פז

גב' אירית הנכבדה: לצערי אין פיקוח על המחירים לטיפולי שיניים ואין גם קשר בין איכות הטיפול ומחירו. בהגיעך למרפאת השיניים מומלץ שתבדקי שלרופא המטפל יש רשיון תקף ממסרד הבריאות ועדיף שיהיה בוגר אוניברסיטה בארץ. בנוסף כדאי שתביטי במרפאה ותשימי לב עם הציוד חדיש ואם המרפאה נקיה. את אשמח לעזור לך בפרטים נוספים.

02/06/2000 | 18:34 | מאת: ד"ר גרינבאום

אינני יכול לצערי להצטרף לצערו של דר' פז על העדר מחירון מחייב .לדעתי על כוחות השוק לפעול בכלכלה בריאה וללא הנחייה ע"י הרשויות .כמו כן אינני יכול להצטרף להמלצתו לבדוק אם הרופא למד בארץ מכיוון שאני מאמין שכל מי שסיים פקולטה לרפואת שיניים ושהורשה ע"י משרד הבריאות לאחר שנבחן בבחינות רישוי יכול להיות רופא שיניים טוב .בודאי שהמרפאה צריכה להיות נקייה ומסודרת והעיקר העיקור צריך להיות מושלם (אין די בחיטוי ) .מומלץ לקבל המלצות על רופא השיניים לפני הפניה אליו ולא לפנות לכל מי שמופיע ברשימה זו או אחרת של ביטוח או רשת מרפאות זו או אחרת .

03/06/2000 | 21:38 | מאת: דר' מויסה

אינ רוצה להתיחס לנושא המחירים אך מכיון שרפואת השיניים הינה מקצוע חופשי לא ניתן לכפות מחירון במדינה חופשית. ואני הולכת לעשות השוואה לא יפה אך גם כשאת קונה זוג מכנסי ג'ינס ,נניח לצורך העינין,אין פיקוח על המחירים ואת יכולה למצוא אותם מכנסיים במחירים שונים מאד שלא לדבר שניתן למצוא מכנסי ג'ינס מכל מיני חברות מה שמאד משנה במחיר. דבר שני רציתי להתיחס לביטוי של דר' פז שיש לבדוק שהרופא סיים בארץ:זו אימרה מתנשאת האם גם מי שסיים בארה"ב אינו טוב לדעתך דר' פז? אני מכירה הרבה רופאים שסיימו בכל מיני מקומות בעולם שהינם היום מנהלי מרפאות גדולות של תאגידים של קופות חולים ולעומת זאת אני מכירה גם רופאים שסיימו בארץ ובהחלט לא היתי סומכת על רמתם המקצועית. מה שרציתי לומר הינו שאין ערובה שבוגר הארץהינו רופא טוב והגון כמו שאין הכרח שרופא שסיים לימודיו בארץ אחרת הינו רופא פחות טוב. ובזה אני מצטרפת לדעתו של דר' גרינבאום שענה לפני. בברכה דר' מויסה

מנהל פורום רפואת שיניים