הלבנת שן לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

27/05/2000 | 22:30 | מאת: תומר בן 13

אני בן 13 כשהייתי בן 9 נשברו לי השיניים הקידמיות באחת מהן עשו לי טיפול שורש. לאחר זמן מה השן השחירה לי. ברצוני להלבין אותה מה אני צריך לעשות ? אני גר בפ"ת וכרג אני עם פלטה לאחר שהורידו לי את הברזלים של יישור. מצפה לתשובה כי אני לא אוהב את המראה שלי עם השן השחורה תודה

27/05/2000 | 23:24 | מאת: עודד

לתומר שלום! כדאי לך לפנות לרופא השיניים שלך ולבקש להלבין את השן.הדבר ניתן לביצוע באמצעות חומר המבוסס על מי-חמצן ו/או סודיום פרבורט המוכנס לשן למספר ימים ומוחלף מדי פעם עד לקבלת הגוון הרצוי של ההלבנה. יש לטיפול גם חסרונות (הצבע עלול לחזור ולהיות כהה תוך מס' שנים ולפחות תיאורטית עלול להגרם נזק לשורש) ולכן כדאי לברר עם הרופא בדיוק במה מדובר. עודד.

28/05/2000 | 01:55 | מאת: ד"ר גרינבאום

תומר היקר. השן שלך השחירה מן הסתם כתוצאה מפירוק קריש דם שהתפרק ותוצרי הפירוק נספגו בחומר השן הספוגי ועלו על פני השטח . אני מצטרף לדעתו של דר' עודד בנושא אפשרות ההלבנה עם פרבוראט או אנהידריד של מי-חמצן . פעולה זו עלולה להזיק אם אינה מתבצעת ע"י רופא שיניים מיומן בטכניקה זו ולכן אני ממליץ לך להוועץ עם רופא השיניים שלך מי יכול לבצע פעולה זו באזור מגוריך ואם מסתבר שהוא עצמו מנוסה בטיפול מעין זה, אין לי ספק שיאמר לך את האמת ואו יבצע זאת בעצמו או לחילופין יפנה אותך לכתובת הנכונה . לעיתים לאחר הלבנה כזו יש הכרח להחליף את השחזור או הסתימה בשן בגלל אי התאמת הגוון ולעיתים צריכים לחזור על הפעולה של הלבנה מספר פעמים - כדאי להיות מוכן לצפוי .

מנהל פורום רפואת שיניים