שיניי בינה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

17/10/2000 | 13:58 | מאת: קרן

אני בת 22 ולפני חצי שנה החלו לצמוח לי שיניי בינה בצד ימין בלסת התחתונה השן יצאה רק במעט ולא הרגשתי דבר מלבד מעט כאבי ראש בזמנו בצד שמאל של הלסת התחתונה החלה לצמוח השן השנייה לפני חודש בערך מאז כל האזור מרגיש נפוח (אולי אפילו מודלק?!) דבר שני...נדמה לי שהשן צמחה לא טוב כי נוצר חיכוך בין השן לחיך בקיצור.... מה עושים?!האם חייבים לעקור? שמעתי שזה לא מומלץ וכדאי לפנות לעקירה רק כאופצייה אחרונה...

17/10/2000 | 22:30 | מאת: ד"ר גרינבאום

קרן שלום וחג שמח. שיני בינה בוקעות מאחורי הטוחנות האחוריות בתחום גילאים מרווח הכולל את גילך .לעיתים אין מקום בלסתות לשיני הבינה והן או לא בוקעות או מצופפות את השינים האחרות ופוגעות בשיניים הסמוכות . במקרה כזה בוחנים את הנזק בבדיקה קלינית ורנטגנית ומחליטים אם לעקוב אחרי המצב או שמוטב לפנות את השינים ע"מ שהצפיפות לא תחמיר . בעת בקיעתן לפה נוצר באזור שיני הבינה בינן לבין החניכיים כיס המתמלא שיירי אוכל ומזדהם עד כדי יצירת מורסה .אז נשקל המצב קלינית ורנטגנית ובמידה שחסר מקום לבקיעתן בנוסף לדלקת מחליטים על עקירתן ומאידך אם הדלקת מוגלתית המגיבה לטיפול אנטיביוטי מקומי או סיסטמי בהקלה מחליטים על מעקב .אם הדלקות חוזרות ונשנות - שוקלים ברצינות גם עקירת שן הבינה הבעייתית . כל מצב נשקל לגופו ואין כאן מדיניות של עקירות או שמירתן של שיני הבינה ככלל.

מנהל פורום רפואת שיניים