פרסום

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

26/05/2000 | 10:11 | מאת: גלי שביט

לכבוד דר משה מה מותר לרןפא שיניים ולרופא בכלל לפרסם לאחר שינוי החוק בתודה מראש גלי

26/05/2000 | 18:49 | מאת: ד"ר גרינבאום

החוק שעבר בקריאה שניה ושלישית בכנסת מאפשר לרופאים ורופאי שיניים לפרסם באמצעי התקשורת את דבר עיסוקם ולהביא לידיעת הציבור את שמם ,תוארם , ומומחיותם , מקום עיסוקם , תחום עיסוקם , שעות עבודתם ומספרי הטלפון שלהם בצורה המכבדת את המקצוע אינה עולבת בחברים למקצוע וכמובן שעל כל הפרטים בפרסום הינם אמת לאמיתה . אני מניח שלא יוכל רופא שיניים להציג עצמו כעוסק ברפואת שיניים לילדים אם אין לו מומחיות מוכחת בתחום . לא סביר שיפאר את הפרסום בעירום נשי או גברי שכן אין בכך כיבוד כבוד המקצוע . לא הגיוני שיציג עצמו כטוב מכל חבריו -שכן בכך יעליב את חבריו למקצוע . כנ"ל לגבי כל יתר המדיה .אנימניח ששקופית בטלויזיה מכילה את פרטיו של הרופא כמוצג בשלט בחזית מרפאתו תוךהקפדה על אמת בפרסום תחשב פרסום סביר .כנ"ל לגבי אתר באינטרנט המכיל פרטים על הרופא שכולם אמיתות שאינן פוגעות לא בכבוד המקצוע ולא בחברים מקצוע יחשב סביר בתנאי שלא יביא קישורים לאתרים אחרים שאופיים שונה ובהם פרסומת בוטה או עולבת .

27/05/2000 | 00:50 | מאת: ד"ר גרינבאום

ההבדל בין המצב היום למצב שאסר פרסומת כלשהי הוא באפשרותו של כל רופא מתחיל או עולה או שהחליף את עיר ומחוז מגוריו ואפילו התמחה בתחום חדש (מוכר)-להביא את האינפורמציה (בתנאי שהיא אמת ) לידיעת הציבור הרחב לטובת הציבור וע"מ לאפשר לרופא השיניים המתחיל סיכוי שווה לותיקים במקצועו . עד כה לא היה סיכוי כזה בלחץ חסר הסבר של האיגוד המקצועי . יחד עם זה נותן החוק הזדמנות שווה לתאגידים ולרופאי שיניים פרטיים לפרסם את שירותיהם לציבור .עד כה הסתתרו התאגידים בפרסום מאחרי חברות ביטוח ויוב' ופרסמו בעוד רופא השיניים שומר החוק והסדר נמנע מפרסומת אסורה . דר' משה גרינבאום כתב/ה: ------------------------------- החוק שעבר בקריאה שניה ושלישית בכנסת מאפשר לרופאים ורופאי שיניים לפרסם באמצעי התקשורת את דבר עיסוקם ולהביא לידיעת הציבור את שמם ,תוארם , ומומחיותם , מקום עיסוקם , תחום עיסוקם , שעות עבודתם ומספרי הטלפון שלהם בצורה המכבדת את המקצוע אינה עולבת בחברים למקצוע וכמובן שעל כל הפרטים בפרסום הינם אמת לאמיתה . אני מניח שלא יוכל רופא שיניים להציג עצמו כעוסק ברפואת שיניים לילדים אם אין לו מומחיות מוכחת בתחום . לא סביר שיפאר את הפרסום בעירום נשי או גברי שכן אין בכך כיבוד כבוד המקצוע . לא הגיוני שיציג עצמו כטוב מכל חבריו -שכן בכך יעליב את חבריו למקצוע . כנ"ל לגבי כל יתר המדיה .אנימניח ששקופית בטלויזיה מכילה את פרטיו של הרופא כמוצג בשלט בחזית מרפאתו תוךהקפדה על אמת בפרסום תחשב פרסום סביר .כנ"ל לגבי אתר באינטרנט המכיל פרטים על הרופא שכולם אמיתות שאינן פוגעות לא בכבוד המקצוע ולא בחברים מקצוע יחשב סביר בתנאי שלא יביא קישורים לאתרים אחרים שאופיים שונה ובהם פרסומת בוטה או עולבת .

29/05/2000 | 14:59 | מאת: גלי שביט

תודה רבה ד"ר גרינבאום על התשובה הארוכה הממצה והמובנת ישר כח על עבודת הקודש שאתה עושה בנושא רפואת השיניים באינטרנט

מנהל פורום רפואת שיניים