טיפול שורש.

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

18/05/2000 | 13:59 | מאת: אריאלה עדי

שלום! לפני חודשיים עברתי טיפול שורש בשן מס' 45 כאשר זו היתה שן ששני הקירות היו שבורים 3 שנים בערך. לפני שבועיים הרופא ביצוע מבנה על השן ואז התחילו הכאבים, עפ"י הצילום נראה שהטיפול שורש בסדר. אודה לך אם תוכל להבהיר לי מה פשר הכאבים ומה כדאי לעשות עם אותה שן. תודה מראש אריאלה

18/05/2000 | 14:19 | מאת: ד"ר גרינבאום

עדי היקרה .מבלי שאוכל לבדקך אוכל רק להתייחס באופן כללי למקרים כגון זה המתואר על ידייך. טיפול שורש איננו ערובה להצלחת הטיפול בשן ומוטב לראות שן שעברה טיפול שורש כשן בסימן שאלה . גורמים אחדים יכולים לגרום התעוררות כאבים לאחר ביצוע מבנה על שן שעברה טיפול שורש: 1)יתכן והאנטומיה של השן שונה מהממוצע ולכן לא אותרו כל תעלות השורש ולא מולאו כולן ולאחר התקנת המבנה עבר זיהום דרך התעלות הנוספות או הצדדיות .אם זה הגורם יהיה אולי צורך בהוצאת המבנה (אם זה יתאפשר ) או בפעולה כירורגית של קטוע חוד השורש . 2)עלול גם להיות שבמהלך הכנת המבנה נפרצה דופן השן הדקה ודרכה חדר זיהום שיוצר אבסס בשן (מצב כזה מעמיד בסימן שאלה את הישארות השן בפה). 3)בעת התאמת הבורג או הפין של המבנה נוצר לעיתים כוח תריז היכול לגרום פיצוץ בשן (גם מצב זה מעמיד בסימן שאלה את הישארות השן בפה). על כל פנים אני ממליץ שתפני לרופא השיניים שלך כדי שיבדוק ויאבחן את הבעיה ובמידת האפשר יוכל להציע פתרון לפי המקרה . אני מאחל לך הצלחה .

מנהל פורום רפואת שיניים