ריח רע מהפה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

02/03/2002 | 02:54 | מאת: anatgil

כשאני קמה בבוקר או לאחר שינה לאחר אכילה של מוצרי חלב יש לי ריח רע מהפה. אני מצחצחת שיניים בבוקר בצהריים ובערב. אני מרגישה מאוד לא בנוח עם מצב זה וזה גורם לי לחוסר ביטחון כשאני צריכה לדבר או להיות עם הפה פתוח. הריח הרע הוא רק אם אני לא מצחצחת שיניים. וזה די מפריע. הייתי רוצה להתעורר מהשינה כמו כולם ולא לרוץ ישר לחדר האמבטיה ולצחצח שיניים. אודה לכם על תשובתכם המהירה.

לקריאה נוספת והעמקה
02/03/2002 | 07:37 | מאת: ד"ר גרינבאום

anatgil שלום. .סיבות רבות יכולות לגרום לריח רע מהפה . הסיבות הנפוצות ביותר לריח רע הן מחלל הפה כלומר מבקטריות המתרבות בכיסי החניכיים או בחללים בשיניים או על רירית הפה הלחי והלשון (בתוך השערות הקטנטנות של הלשון ) . ולכן יש תחילה לדאוג לבדיקה קפדנית (!!!) אצל רופא שיניים למלא את החללים בשיניים או מתחת לסתימות ישנות ולרפא את החניכיים ע"י טיפול של הורדת אבנית וצחצוח שיניים קפדני לפי כל ההוראות כולל חוט דנטלי קסמי שיניים ומברשות קטנות הנקראות INTERSPACE ע"מ להסיר את רובד החידקים מכל האיזורים (דלקת חניכיים מדיפה לעיתים ריח של רקב וגאזים לא נעימים שנוצרים ע"י החידקים בסביבה חסרת חמצן). לאחר מכן מומלץ לצחצח במברשת מיוחדת ועדינה את הלשון והצד הפנימי של הלחי בשני הצדדים (זהירות ! זה עלול לעורר בחילה) שם מצטברים חיידקים כנ"ל בנקיקים ברירית הלחי והלשון ולעיתים גם אבנים קטנות . באם כל הנ"ל לא עזר - ישנה עוד אפשרות שמקור הריח הוא בשקדים שבהם נוצרות אבנים זעירות ומסריחות במיוחד , בחלל הלוע והאף שגם שם יכולים חידקים להתרבות וליצר גאזים כנ"ל וטיפול נכון של רופא אף אוזן גרון יכול אף הוא לפתור את בעיית הריח ! אם כל הנ"ל לא עזר פנו לרופא גסטרואינטסטינולוג העוסק במערכת העיכול גם שם ישנן ריריות שבהן יתכן ריבוי חידקים מייצרי ריח רע.

08/03/2002 | 00:23 | מאת: ענת גיל

ראשית ברצוני להודות לך דוקטור גרינבוים על תשובתך. אך ישנה בעיה נוספת. בזמן האחרון בערך לפני כחודש הופיעו לי שני גושים מתחת לסנטר. בבדיקת הרופאה המטפלת היא אמרה לי שאין צורך בדאגה מפני שגושים אילו זזים בחופשיות ואילו הם היו תפוסים באיזו שהיא ריקמה או שריר אז היה מקום לדאגה, וזה אמור לעבור לבד. בינתיים כבר עבר למעלה מחודש וכאמור הופיע הגוש השני. אני מאוד מודאגת ואיני יודעת למי לפנות. האם לרופא שיניים או לרופא אף אוזן וגרון. ובהמשך לתשובתך אני מצחצחת שיניים שלוש פעמים ביום ומצחצחת גם את הלשון, החניכיים והלחיים. וכלום לא עוזר. כמובן שיש לי טעם רע בפה וזה גורם לי לחוסר בטחון עצמי ומתביישת לדבר שמא יש ריח לא טוב. אני מבקשת ממך בכל לשון של בקשה אנא עזור לי. בתודה מראש ענת גיל.

מנהל פורום רפואת שיניים