חומצה פולית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

13/05/2000 | 11:16 | מאת: לימור

אני בתחילת ההריון (שבוע 6 ) קיבלתי מהרופא שלי גם כדורי מטרנה וגם חומצה פולית שאלתי היא 1. גילתי שבימים שאני לא לוקחת את הכדורים יש לי פחות בחילות האם אפשר להפסיק לקחת קראתי שהחומצה הפולית מונעת מומים האם בכך שאפסיק אזיק לעובר? 2. האם אני צריכה לקחת את שתי התרפות גם במטרנה יש חומצה פולית תודה רבה לימור

13/05/2000 | 14:28 | מאת: ד"ר גרינבאום

לימור היקרה . תחום התעסקותי הוא רפואת שיניים ולא רפואת נשים . אני מציע שתפני את שאלתך לפורום רפואת נשים ע"מ לקבל תשובה ממצה לשאלתך . ככלל חומצה פולית חיונית מכיוון שהיא מקטינה את הנטיה לאנמיה ואפילו מעלה את רמת ההמוגלובין בדמה של האם ההרה וגם בדמו של העובר וכך אין סכנה של מחסור באספקת חמצן לתהליכים התפתחותיים הזקוקים לו. זו אינה "תרופה" למעשה אלא מטבוליט חיוני המצוי בגוף ולכן אין סכנה לקבל אותו בזמן ההריון . אני מציע בכל ספק לגבי מתן תרופה במהלך ההריון להיוועץ ברופא נשים .

מנהל פורום רפואת שיניים